secondactbd

SECOND ACT
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Peter Segal
Käsikirjoitus: Justin Zackham, Elaine Goldsmith-Thomas
Tuotanto: Jennifer Lopez, Elaine Goldsmith-Thomas, Justin Zackham, ym.
Pääosissa: Jennifer Lopez, Leah Remini, Vanessa Hudgens

1 tunti 45 minuuttia

Second Actin katsoja saa sitä, mitä tilaa. Upporikas Jennifer Lopez näyttelee tavallista työväenluokan Mayaa, joka on ilman hienoja tutkintoja luonut itselleen uraa tavaratalon kosmetiikkaosastolla. Viidentoista vuoden työ on määrä tulla palkituksi ylennyksellä, mutta tytöttelevä harmaantunut miesjohtaja antaakin johtajan paikan nuoremmalle miehelle, jolla on hienot tutkinnot eikä mitään muuta. Sen lisäksi vielä Mayan parisuhdekin rakoilee, kun perheen perustamisesta haaveileva mies ei saa Mayalta haluamaansa vastausta. Ikääkin alkaa jo kertyä.

Kaikki on siis elämässä melko huonosti, vaikka ihan hyvin meneekin, ollaan terveitä eikä nälkään kuolla.

Mayan tietämättä hänen ystävänsä teini-ikäinen poika luo Mayalle uskottavan ansioluettelon ja profiilin nettiin, mistä seuraa unelmien työpaikka kosmetiikkayrityksen tuotepäällikkönä. Se on kuitenkin vasta tämän melko täyteen kirjoitetun ja toisinaan vähän liiankin uskomattoman elokuvan alkua. Sataan minuuttiin on ahdettu mahdollisimman monta tasoa, joista kaikkia vain raapaistaan ja mennään kliseitä pitkin. Mutta silti se auttaa pitämään kokonaisuuden kiinnostavana. Osa elokuvan irtovitseistä toimii – useampi ei – ja se pitää myös mielen virkeänä. Merkityksellinen katsomiskokemus tämä ei ole, mutta kuten sanottua, kukapa sellaista tällaiselta odottaisikaan? Second Act on lajityypissään kelpoa kertakäyttöviihdettä, joka on kaikesta päätellen suunnattu eritoten naiskatsojille.

Second Actin on ohjannut Peter Segal (Mies ja alaston ase 33 1/3, Salainen agentti 86, Anger Management), jonka uraa ja edesottamuksia seuraa mielenkiinnolla, vaikka elokuvat eivät niin erikoisia olekaan. Segal kuitenkin tuo filmeihinsä elokuvallisuutta, ja sellaista tarvitaan varsinkin tämäntyyppisissä romanttisissa, siirappisissa draamakomedioissa.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

su

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla