replicasbd

REPLICAS
Iso-Britannia, Kiina, Puerto Rica, Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Jeffery Nachmanoff
Käsikirjoitus: Chad St. John; Stephen Hamel (tarina)
Tuotanto: Lorenzo di Bonaventura, Mark Gao, Stephen Hamel, ym.
Pääosissa: Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch

1 tunti 47 minuuttia

Keanu Reeves tekee jälleen yhden uskomattoman huonon roolisuorituksen Replicas-nimisessä scifi-trillerissä, joka on kaikessa huonoudessaan hauska kokemus. Chad St. Johnin Stephen Hamelin tarinan pohjalta kirjoittamassa elokuvassa Reevesin näyttelemä tiedemies on lähellä tehdä läpimurron ihmisaivojen sisällön siirrossa roboteille. Sitten hän on vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa autoilemassa myrskyisellä säällä. Seuraa onnettomuus, vaimo kuolee heti ja takapenkillä istuneet lapset siinä samalla. Autoa kuljettanut isä on kävelykunnossa muutaman minuutin päästä, mutta kaikki muut pääsevät hengestään… Joka tapauksessa tiedemies päättää kokeilla perheensä kloonaamista.

Replicasin juoni ja tarina ovat uskomattoman tyhmiä. On turha nostaa mitään yhtä esimerkkiä esiin, koska typeryys on läsnä kaikkialla. Tietysti tyhmemmistäkin aineksista on saatu aikaan hyviä viihde-elokuvia, mutta silloin on oltava erittäin hyvin rooleihinsa sopivat näyttelijät ja vielä paremmat elokuvantekijät toisella puolella. Replicasissa ei ole mitään näistä, elokuvan sisäisestä logiikasta puhumattakaan. Reeves on yksinkertaisesti huono ja hänen parinaan, ”koomista helpotusta” tähän tahattoman koomiseen juttuun tuova Thomas Middleditch ilmaantuu kuviin kuin jokin tilannekomediasarjan maskottihahmo, jonka sisäänmarssi aiheuttaa yleisössä spontaanit aplodit. Nyt aplodeja ei kuulu. Perheen äidin roolissa on Alice Eve, jonka valinta on hyvin perusteltu. Ketäpä ei harmittaisi hänen kaltaisensa naisen ennenaikainen kuolema?

Koska elokuvan tekijät ovat luulleet tehneensä uskomattoman monimutkaisen jutun, he ovat kirjoittaneet Reevesin ja Middleditchin hahmoille naurettavaa, rautalangasta vääntävää dialogia. Toisin sanoen Reeves kertoo Middleditchille, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi. Sitten Middleditch kysyy, että aiotko siis tehdä seuraavaksi näin? Reeves sanoo, että aion. Jos Reeves tekee yksin jotain, hän puhuu yksikseen kertoen, mitä hän juuri nyt tekee.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuka todella uskoi, että tällaisista aineksista syntyy hyvä elokuva. Lopputulos on kaikilta osin niin huono, että elokuvan katsoo oikein mielellään – tutkimusmielessä. Tietyt tekniset puitteet ovat kohdallaan, mutta muuten Replicas on hyvä esimerkki siitä, miten elokuvaa ei kannata tehdä.

1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla