colettebd

COLETTE
Iso-Britannia, Yhdysvallat, Ranska, Unkari, Alankomaat 2018

Ohjaus: Wash Westmoreland
Käsikirjoitus: Wash Westmoreland, Richard Glatzer, Rebecca Lenkiewicz
Tuotanto: Elizabeth Karlsen, Michel Litvak, ym.
Pääosissa: Keira Knightley, Dominic West

1 tunti 51 minuuttia

1800-luvun loppu. Ranskan maaseudulla kasvanut Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) menee naimisiin itseään kaksi kertaa vanhemman pariisilaisen kirjailijan, Henryn (Dominic West), kanssa. Pariisin boheemit piirit ja villi seksuaalisuus kiehtovat nuorta naista siinä missä hänen miestänsäkin.

Pennitön kirjailija keksii pian vaimonsa kirjoituslahjat. Vaimon miehensä nimellä kirjoittama tyttökirja synnyttää kokonaisen tuoteperheen, jonka tulot takaavat hyvän elämän, mutta eivät kummankaan tyytyväisyyttä. Mies näkee vaimonsa olevan itseään lahjakkaampi ja vaimo puolestaan joutuu elämään miehensä varjossa. Seuraa myrskyinen avioliitto.

Todellisista henkilöistä kertova Colette on puolisonsa Richard Glatzerin (1952–2015) kanssa elokuvia ohjanneen Wash Westmorelandin ensimmäinen soolo-ohjaus. Erittäin hyvin rytmitetty elokuva on kohtalaisen komeaa katseltavaa, se on hyvin kuvattu ja epookin toteutus on suorastaan esimerkillistä: mennyt aika on herätetty henkiin, eikä Colette taatusti ole hengetön teos. Mutta vaikka se pohjautuukin uskollisesti todellisiin tapahtumiin, ei se ole yllätyksellinen eikä rohkea. Tällainen tarina suorastaan huutaa rohkeampaa otetta ja räväkämpää toteutusta, rehellisempää ihmiskuvausta, eikä vain vihjailuja ja välähdyksiä.

Aina yhtä hurmaava Keira Knightley tekee mainion suorituksen Colettena, joka on kaikesta huolimatta erittäin kiitollinen rooli – roolihahmo, joka kehittyy, kokee ja elää. West aviopuolisona on kasvattanut mahtavat viikset, joiden harmaantuminen kuvastaa ajan kulumista siinä, missä Knightleyn Colette pysyy nuorena ja piukeana.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Entertainment
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja