themiseducationofcameronpostdvd

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Desiree Akhavan
Käsikirjoitus: Desiree Akhavan, Cecilia Frugiuele
Tuotanto: Alex Turtletaub, Jonathan Montepare, ym.
Pääosissa: Chloë Grace Moretz, Sasha Lane

2 tuntia 3 minuuttia

Desiree Akhavanin esikoisohjaus kertoi biseksuaalista naisesta ja toinen elokuva, Suomen valkokankaillekin päässyt The Miseducation of Cameron Post puolestaan homoseksuaalisesta naisesta.

Tarkemmin sanottuna The Miseducation of Cameron Postin tapahtumat sijoittuvat 1990-luvun alkupuolelle sellaiseen osaan Yhdysvaltoja, missä ahdasmielinen uskonto on elämän ehto. Teini-ikäinen Cameron (Chloë Grace Moretz) lähtee koulun päättäjäistanssiaisiin poikaystävänsä kanssa, mutta päätyy auton takapenkille sekstaamaan tyttökaverinsa kanssa. Asia tulee vanhempien tietoon, tai Cameronin tapauksessa huoltajan, sillä hänen vanhempansa kuolivat autokolarissa jo muinoin. Nyt Cameron lähetetään eräänlaiseen sisäoppilaitokseen, joka on keskittynyt jeesustelemaan ja käännyttämään seksuaalisesti poikkeavia nuoria ”takaisin” heteroiksi.

The Miseducation of Cameron Post tapahtuu pääosin juuri tuossa sisäoppilaitoksessa, jonka ankea ilmapiiri näkyy myös itse paikan ankeudessa. Näin ollen myös elokuvasta on tullut visuaaliselta anniltaan hyvin vaatimaton, suorastaan ankea, mutta loppukohtaus on sitten sitäkin tehokkaampi ja vapauttavampi. Digitaalisena kuvattu elokuva on myös sen näköinen, ja varsinkin ensimmäinen kohtaus on suorastaan ruma.

Ahdasmielisyys itsessään ei tietysti ole aikaan eikä paikkaan sidottu, vaan se on vallallaan yhä. Sellaiset ihmiset, jotka ovat kasvaneet tällaisessa ehdottoman mustavalkoisessa ympäristössä, tunnistanevat elokuvan maailman – eikä siinä ole omalla seksuaalisella suuntautumisella mitään osaa tai arpaa.

Akhavanin elokuva on ”sijaiskärsijän” näkökulmasta kerrottu aidonoloinen tarina muuttuvasta maailmasta, mutta muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU

Julkaisija: Atlantic Film
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 1,85:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja