sorrytobotheryoubd

SORRY TO BOTHER YOU
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Boots Riley
Käsikirjoitus: Boots Riley
Tuotanto: Nina Yang Bongiovi, Forest Whitaker, Charles D. King, ym.
Pääosissa: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler

1 tunti 51 minuuttia

Liki viisikymppisen Boots Rileyn debyytti elokuvaohjaajana ja -käsikirjoittajana on saanut kehuja osakseen varsinkin yhdysvaltalaisilta kriitikoilta, eikä aivan suotta. Sorry to Bother You kärsii hitaudesta ja usein sanoma on tärkeämpi kuin katsojan viihtyminen, mutta toisaalta elokuva on ihastuttavan absurdi ja LaKeith Stanfield karismaattinen pääosanäyttelijä.

Elokuvan sanoma on monitahoinen ja jopa sekava, mutta Riley ilmaisee kannanottonsa lempeästi ja vakavasti. Eritoten elokuva käsittelee ihmisen paikkaa nyky-yhteiskunnassa ja maailmassa ylipäätään. Stanfieldin näyttelemä Cassius Green on kolmikymppinen työtön ja pennitön mies, joka asuu setänsä autotallissa ja ajaa tämän rämää Toyotaa. Onnekseen Cassius saa työpaikan telemarkkinointiyrityksestä, eli puhelinmyyjänä, ja menestyy hommassa otettuaan käyttöön ”valkoisen äänensä”. Siitä seuraa nopea nousu uralla ja järkyttävät paljastukset maailmasta, missä millään ei ole enää mitään väliä, varsinkaan ihmisillä.

Absurdilta ja surrealistiselta sisällöltään Sorry to Bother You tuo mieleen Eraserheadin, mutta aiheeltaan jopa Soylent Greenin (1972) eli Maailman vuonna 2022. No, vertailukohtia ja esikuvia on aina helppo hakea. Joka tapauksessa Sorry to Bother Youta vaivaa liian hidas kerronta ja aiheen venyttäminen. Vieläkin häiritsevämpää on jatkuvasti epätarkat kuvat muuten komeassa elokuvassa.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MAster Audio 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja