thejudge17bd

THE CHILDREN ACT
Iso-Britannia, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Richard Eyre
Käsikirjoitus: Ian McEwan
Tuotanto: Duncan Kenworthy
Pääosissa: Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci

1 tunti 45 minuuttia

Englantilaiskirjailija Ian McEwanin, 70, teoksista on vuosikymmenten varrella syntynyt muun muassa Paul Schraderin Muukalaisia Venetsiassa (1990), Joseph Rubenin Serkkupoika (1993) ja Roger Michellin Ikuinen rakkaus (2004). Tunnetuin filmatisointi lienee Joe Wrightin Sovitus (2007), jonka vallan erinomaisesta menestyksestä huolimatta elokuvateattereiden kalenteri ei täyttynyt uusista McEwan-filmatisoinneista. Seuraavaa saatiin odottaa kymmenen vuotta, ja kerralla tulikin kaksi. Richard Eyren ohjaama The Children Act jäi selvästi vähäisemmälle huomiolle kuin Dominic Cooken Rannalla, mutta nyt ne ilmestyvät Suomen tallennemarkkinoille samaan aikaan.

The Children Act, joka leviää Pohjoismaissa nimellä The Judge, on erilaisesta näkökulmasta kerrottu ”oikeussalidraama”. Emma Thompsonin näyttelemä tuomari Fiona on pyhittänyt elämänsä työlleen aviomiehensä (Stanley Tucci) harmiksi. Fiona on erikoistunut lapsia koskeviin tapauksiin, joissa riittää moraalista puntaroitavaa, kun kyse on toisinaan vanhempien tahtoa vastaan tuomitsemisesta. Näin tulee käymään myös Adamin (Fionn Whitehead) tapauksessa. Muutamaa kuukautta vaille täysi-ikäinen Adam on kuolemassa leukemiaan, ellei hänelle tehdä verensiirtoja. Adam ja hänen vanhempansa vastustavat tätä uskonnollisiin syihin vedoten. Rationaalisesti ajattelevalta tuomarilta tuskin löytyy ymmärrystä Jehovan todistajien kannoille, mutta tapauksella on vaikutuksensa niin Adamin kuin Fionankin elämään.

Elokuvan ohjannut Richard Eyre on tehnyt McEwanin romaanin filmatisoinnin jo 1980-luvulla. Näiden kahden elokuvan välillä Eyre ohjasi muutaman mainion draaman, Iriksen (2001) ja Paljastavat merkinnät (2006), jotka molemmat ovat naisvetoisia tarinoita. Niin on myös The Children Act, mutta vaikka siinä onkin tavanomaisesta poikkeava näkökulma oikeussalidraamoihin (mitä tämä ei oikeastaan edes ole) ja Thompson on erinomainen roolissaan, elokuvaa vaivaa televisiomaisuus kuva- ja tarinankerronnassa sekä liiallinen siirappisuus. Liiaksi valaistut kuvat eivät ole kauniita, vaikka elokuvan sanoma sitä onkin.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Ent.
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 1,85:1
Levyjä: 1

su

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat