theequalizer2bd

THE EQUALIZER 2
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Antoine Fuqua
Käsikirjoitus: Richard Wenk
Tuotanto: Todd Black, Jason Blumenthal, Denzel Washington, Antoine Fuqua, ym.
Pääosissa: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman

2 tuntia 1 minuutti

Denzel Washington on tehnyt vajaassa 40:ssä vuodessa noin 50 elokuvaa, mutta vain yhden jatko-osan, The Equalizer 2:n (2018). Tietyllä tavalla se onkin sopivaa, sillä Antoine Fuquan ohjaama The Equalizer (2014) pohjautui samannimiseen 1980-luvun televisiosarjaan, joten sarjamaisuus ja tarinan jatkuminen on luonnollista.

Washingtonin pari edellistä roolisuoritusta toivat molemmat hänelle Oscar-ehdokkuudet, mutta toisin kävi tämän elokuvan kanssa. Vakava, erittäin vakava Washington on aina rautaa, myös näin saarnaavassa, rautalangasta vääntävässä ja ryppyotsaisessa elokuvassa, jossa ilman Washingtonia ei sitten enää mitään olisikaan. Fuquan raskas ohjaustyyli on asia erikseen, mutta on vaikea uskoa lukuisia epätarkkoja kuvia sisältävän elokuvan olevan Oliver Woodin kuvaama. Wood on erittäin kokenut tekijä, jonka ansioluettelosta löytyy Renny Harlinin Die Hard 2:n (1990) ja Ford Fairlanen (1990) vähän kaikenlaisia elokuvia aina 1960-luvun lopulta lähtien. Lukuun ottamatta niiden kuvien epätarkkuutta, The Equalizer 2:n synkkä ilme on kyllä komea ja hyvin linjassa ensimmäisen osan kanssa.

Jatko-osassa Washingtonin näyttelemä "oikeuden puolustaja", köyhän miehen Paul Kersey ja rikkaan miehen Viktor Kärppä, matkaa Eurooppaan kostamaan ystävänsä murhan. Siinä ohessa hän yrittää opettaa naapurustonsa mustalle nuorukaiselle, miten elämässä voi tehdä muitakin kuin typeriä valintoja. Elämä gangsterina ei ole elämää, nääs.

The Equalizer 2 ei yllätä, innosta eikä naurata, mutta se on kaikkine puutteineenkin vanhan koulukunnan elokuvaa: toimintaa tärkeämpää on sisältö, olkoon se dramaturgisesti miten kömpelöä tahansa.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Useita poistettuja pidennettyjä kohtauksia, dokumentteja elokuvan teosta ja niin edelleen.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla kuvio kylla

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat