finalscorebd

FINAL SCORE
Iso-Britannia 2018

Ohjaus: Scott Mann
Käsikirjoitus: Jonathan Frank, David T. Lynch, Keith Lynch
Tuotanto: Marc Goldberg, Wayne Marc Godfrey, Robert Jones, ym.
Pääosissa: Dave Bautista, Ray Stevenson, Pierce Brosnan

1 tunti 44 minuuttia

Final Score kertoo jättimäisestä yhdysvaltalaisesta ex-sotilaasta (Dave Bautista), joka saapuu Lontooseen viettääkseen aikaansa veljensä lesken ja teini-ikäisen tyttären (Lara Peake) kanssa. Rikollisille poluille suunnannut tytär on isää vailla, joten Amerikan-setä vie tytön katsomaan (oikeaa) jalkapalloa. Pahaksi onneksi venäläiset terroristit ottavat yleisön tietämättä vallan stadionista, lukitsevat ihmiset sisälle ja katkaisevat teleliikenneyhteydet. Tavoitteena on pakottaa brittihallitus luovuttamaan yleisössä oleva venäläinen loikkari terroristeille, jotta kymmenet tuhannet muut katsojat säilyisivät hengissä. Amerikkalainen turisti pääsee terroristien jäljille ja tekee John McClanen työtä – nyt jalkapallostadionilla pilvenpiirtäjän sijaan.

Tytär on kaiken lisäksi isänsä vihaaja, koska isä meni kuolemaan sodassa ”puolustaessaan hänelle tuntemattomia ihmisiä”. Setäänsäkään hän ei rakasta, vaan haluaa tästä eroon mahdollisimman pian. Kun terroristit alkavat riehua, ääni muuttuu kellossa ja sitä seuraa erittäin korneja ”dramaattisia” kohtauksia. Ylipäätään elokuvan logiikka on järjettömyydessään ihailtavaa.

Venäläisterroristeja näyttelevät irlantilaiset Ray Stevenson ja Pierce Brosnan vaikuttavat unohtavan sen, että heidän hahmonsa ovat Venäjältä eivätkä Irlannista.

Scott Mannin ohjaaman Final Scoren juonen samankaltaisuutta John McTiernanin Die Hardin (1988) kanssa ei ole mitenkään yritetty peitelläkään, eikä kannattaisikaan, kun vaikutus on ilmeinen. Bautista vaan ei ole mikään Bruce Willis, Mann ei ole McTiernan eikä käsikirjoittajakolmikko ole keksinyt mitään omaa. Sisältö on kuitenkin suhteutettu suuren maailman mittapuulla pieneen budjettiin, ja osa toimintakohtauksista toimii viihteen kannalta, vaikka muu elokuva ja sen roolihahmot kumisevat tyhjyyttään.

Edes amerikkalaisten, kenen tahansa sellaisen, kuvaaminen maailman ja Euroopan pelastajina ei ärsytä niin paljon kuin todellisilla terrori-iskuilla ratsastaminen. Final Score ei ole tahdikas viihde-elokuva 2010-luvun lopun Euroopassa.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla 
 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja