ufodvd

UFO
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Ryan Esling
Käsikirjoitus: Ryan Esling
Tuotanto: Evan Hayes, Tom Rice, Jeffrey Sharp
Pääosissa: Alex Sharp, David Strathairn, Gillian Anderson

1 tunti 25 minuuttia

Aiemmin pieniä indie-elokuvia tehneen Ryan Eslingin ohjaama ja käsikirjoittama UFO pääsi jo laajaan kansainväliseen levitykseen, vaikka siinä ei muutamaa nimekästä sivuosanäyttelijää lukuun ottamatta ole hirveästi iloittavaa.

Alex Sharpin näyttelemä nuori yliopisto-opiskelija ja matematiikkanero arvaa kotikaupunkinsa lentokentän outojen tapahtuvien joutuvan tunnistamattomasta lentävästä esineestä, siis UFO:sta. Viranomaiset (David Strathairn etunenässä) yrittävät peitellä tapahtumia ja väittää syytä tavanomaiseksi lennokiksi, mutta matematiikkanero tietää totuuden – ja aikoo selvittää asian perin juurin, lähinnä kotoaan käsin, kännykkää käyttäen ja tapahtumia kavereilleen selostaen. Salaisten kansioiden Gillian Anderson nähdään tylsässä sivuosassa professorina, joka tietää kaiken matematiikasta, mutta ei mitään niistä ufoista.

Tylsyys valtaa katsojan nopeasti, kun jatkuvalla geneerisellä jännitysmusiikilla säestetty epäelokuvallinen teos ei milloinkaan lähde liikkeelle. Tarina on tylsästi kerrottu ja elokuvan mysteeri on kuin joku matematiikan kotitehtävä. Päähenkilön kaveritkin edustavat pelkkiä kliseitä: ihastukseensa uskova nuori nainen ja päähenkilön paras kaveri, rennompi hassuttelija, johon valtaosan katsojista pitäisi samastua, koska tämä ei tiedä mitään päähenkilön erikoisosaamisalasta.

Nuorta ja kirkasotsaista ”lapsineroa” tarvitaan maailman pelastamiseen. Se kertoo kaiken oleellisen UFO:sta.

1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat