tagbd

TAG
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Jeff Tomsic
Käsikirjoitus: Rob McKittrick, Mark Steilen
Tuotanto: Todd Garner, Mark Steilen
Pääosissa: Ed Helms, Jake Johnson, Annabelle Wallis

1 tunti 40 minuuttia

Kiinnit jäi! -elokuva sai ideansa lehtijutusta, jossa kerrottiin yhdysvaltalaisten viisikymppisten kaverusten pitkään jatkuneesta hippaleikistä. Elokuvaversiossakaan ei ole korvattu keski-ikäisiä tavallisia ihmisiä nuorukaisilla, vaan yhtä lukuun ottamatta kaikki elokuvan päänäyttelijät ovat jo aikaa sitten viettäneet 40-vuotispäiviään.

Ed Helms, Jake Johnson ja Jon Hamm nähdään muuten keskenään erilaista elämää elävinä lapsuudenystävinä, jotka joka toukokuussa löytävät toisensa – tosin harva tahtoo tulla löydetyksi, sillä kuukauden kestävä piilosleikki otetaan tosissaan. Se merkitsee tarkkoja suunnitelmia soluttautumisesta kavereiden työpaikalle tai piiloutumista jonnekin muualle, mistä voi hyökätä esiin ja koskettaa kaveriaan (säädyllisesti). Mutta joka vuosi nelikon etäisin kaveri Jerry (Jeremy Renner) onnistuu välttämään hipaksi joutumisen. Tällä kertaa Hogan (Helms) on päättänyt saada Jerryn kiinni, ja hän alkaa pelata joukkupeliä pilveä pössyttelevän Randyn (Johnson) ja liike-elämässä menestyneen Bobin (Hamm) kanssa Jerryä vastaan.

Aiemmin lyhytelokuvia ja tv-tuotantoja ohjanneen Jeff Tomsicin esikoispitkä on nykypäivän keskivertokomediaa huomattavasti visuaalisempi ja elokuvallisempi; sen kuvasto on pikemminkin toimintaelokuvasta kuin teatterimaisesti asetelluista tusinakomedioista. Kuvaaja Larry Blanfordilla onkin kokemusta nimenomaan toimintaelokuvista, eikä hänen osuuttaan elokuvan onnistumisessa pidä väheksyä. Käsikirjoituksen laatineet Rob McKittrick ja Mark Steilen eivät ole käsikirjoittajina erityisen kokeneita, mutta Steilenilla on kontollaan melko huono Waiting – luuserit liemessä (2005) ajalta, jolloin Ryan Reynolds oli vain kehnojen komedioitten tähti. Katsojan onneksi  Kiinni jäit! vaati tekijöiltään vähemmän sanallista huumoria ja enemmän fyysistä huumoria ja visuaalista komiikkaa. Lopputulos on kieltämättä viihdyttävä, filmin katsoo mielellään, mutta erityisen hauska se ei ole.

Elokuvan kaikki päähenkilöt ovat miehiä, mutta Kiinni jäit! ei ole miehinen elokuva – vaan poikamainen. Harva näiden kaverusten ikäluokkaan kuuluva nainen jaksaisi moista leikkiä, joten tekijät ovat menneet toiseen äärimmäisyyteen: elokuvan suurimmassa naisroolissa nähtävän Isla Fisherin hahmosta on tehty koko joukkion kilpailuviettisin jäsen. Toisaalta Rashida Jones menee vähän hukkaan liiankin yhdentekevässä sivuosassa.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, dokumentteja ym.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Warner Bros.
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat