missionimpossible6bd

MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT
Yhdysvallat, Kiina, Ranska, Norja 2018

Ohjaus: Christopher McQuarrie
Käsikirjoitus: Christopher McQuarrie
Tuotanto: Christopher McQuarrie, Tom Cruise, J. J. Abrams, ym.
Pääosissa: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames

2 tuntia 27 minuuttia

Tom Cruisen mahdottomat tehtävät jatkuvat jo sarjan kuudennessa elokuvassa, jonka ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa 56-vuotiaan filmitähden uusi luotto-ohjaaja Christopher McQuarrie. Samalla se on myöskin ensimmäinen kerta, kun sama ohjaaja tekee Mission: Impossible -sarjaan toisenkin osan.

Edellisen osan, Mission: Impossible – Rogue Nationin (2015), tapaan myöskään Mission: Impossible – Fallout ei edusta epätasaisen sarjan parhaimmistoa. Tälläkin kertaa McQuarrie on kirjoittanut yksinkertaisesta juonesta niin monimutkaisesti kerrotun tarinan, että Cruisen näyttelemä Ethan Hunt joutuu välillä kertomaan, mitä juuri tapahtui. Se haittaa, mutta ei tee katselua suinkaan epämiellyttäväksi, sillä jälleen kerran tuotantoarvot ovat mitä korkeimmat ja toimintakohtaukset typeryydestään huolimatta pirullisen viihdyttäviä ja komeita. Siinä missä valtaosa nykypäivän toimintaelokuvista tehdään jälkituotannossa, eli kaikki on pelkkää tietokone-efektiä, on Hunt-, Bourne- ja Bond-elokuvien toimintakohtaukset kuvattu mahdollisimman pitkälle "oikeasti". Tietysti näissäkin kuvissa on käytetty tietokonetekniikkaa vaijerien ym. poistamiseksi, mutta lopputulos on kuitenkin aivan toista luokkaa.

Koko sarjan pisin osa, 147-minuuttinen Mission: Impossible – Fallout seuraa nyt Huntin ja edellisestä osasta tutun Lanen (Sean Harris) ja tämän tuttavien kavalia suunnitelmia koko maailman tuhoamiseksi. Kaiken keskiössä ovat ydinpommit, vaaralliset ja salaperäiset miehet ja naiset, erilaiset kulkuvälineet moottoripyöristä autoihin ja helikoptereihin sekä hillitty testosteroni, kun Hunt vetää turpaan pökkelömäisenä Teräsmiehenä tunnettua Henry Cavillia, joka on tällä kertaa valtion agentti.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

McQuarrien ja Cruisen kommenttiraita, dokumentteja, poistettuja kohtauksia, jne.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: Dolby Atmos
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 2

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla kuvio kylla

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat