rakastinpabloabd

LOVING PABLO
Espanja, Bulgaria 2018

Ohjaus: Fernando Léon de Aranoa
Käsikirjoitus: Fernando Léon de Aranoa
Tuotanto: Javier Bardem, Dean Nichols, Avi Lerner, ym.
Pääosissa: Javier Bardem, Pénelope Cruz

2 tuntia 3 minuuttia

Kolumbialainen huumeparoni ja massamurhaaja Pablo Escobar on ollut viime vuosina Netflixin Narcos-televiosarjan sekä useammankin elokuvan aiheena. Espanjalaisen Fernando Léon de Aranoan (Maanantait auringossa, A Perfect Day) on vastuussa tuoreimmasta filmistä, jossa Escobaria kuvataan (osittain) hänen naisystävänsä Virginia Vallejon (Pénelope Cruz) silmin.

de Aranoan itsensä käsikirjoittama, Vallejon muistelmiin pohjautuva parituntinen filmi on auttamattoman ylipitkä, kun sen kohtaukset alkavat toistaa itseään, korostaa Escobarin ja hänen kumppaneidensa sadistisuutta, Escobarin rakkautta perhettään kohtaan ja makeasta katkeraan vaihtuvaa elämää. Mainospuheiden mukaan Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria -elokuvan pitäisi kuvata Escobaria nimenomaan Vallejon silmin, mutta todellisuudessa nämä kaksi on aika vahvasti erotettu kerronnassa toisistaan. Vallejo ei ole montaakaan kertaa paikalla Escobarin ollessa kuvissa, joten miten hän voisi kertoa omasta kokemuksestaan?

Javier Bardem ja Cruz näyttelevät pääparia mainiosti, varsinkin vahvasti (ja melko kehnosti) maskeerattu Bardem, jonka varaan kaikki on rakennettukin. Kielen osalta elokuva on melko epälooginen sekoitus englantia ja espanjaa.

Noin 15 miljoonan euron budjetti on eurooppalaiselle elokuvalle varsin mukava, mutta vuosikymmenten taakse sijoittuvalle epookille hieman haastava. Bulgaria on kuitenkin tarjonnut hyvät puitteet teknisesti tasokkaalle elokuvalle.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat