adriftbd

ADRIFT
Yhdysvallat, Hongkong, Islanti 2018

Ohjaus: Baltasar Kormákur
Käsikirjoitus: Aaron Kandell, Jordan Kandell, David Branson Smith
Tuotanto: Baltasar Kormákur, Aaron Kandell, Jordan Kandell, Shailene Woodley
Pääosissa: Shailene Woodley, Sam Claflin

1 tunti 32 minuuttia

Islantilaisohjaaja Baltasar Kormákur palasi kotimaahansa ohjaamaan The Oathin (2016), katselukelpoisen kertakäyttötrillerin, mutta on nyt palannut englanninkielisten filmien pariin Adriftilla, jota täkäläinen levittäjä ei ole nähnyt aiheelliseksi suomentaa. Ehkä se oli osasyynä siihen, miksei elokuva herättänyt teatterilevityksessä suurta kiinnostusta.

Tuuliajolle joutuvasta nuoresta parista kertovassa elokuvassa kauniit ja nuoret Shailene Woodley ja Sam Claflin joutuvat selviytymistaisteluun myrskyn kaadettua veneen, vietyä maston ja purjeet mennessään ja jättäen heidät tuhansien kilometrien päähän lähimmästä rannasta. Miehellä on kylkiluut ja jalka mäsänä, joten nainen joutuu tekemään molempien työt. Se ei ole ongelma, sillä hän on tottunut selviytymään yksin, koska hän ei kasvanut vanhempiensa luona. Sisältö ja logiikka on tätä luokkaa.

Kolmen käsikirjoittajan laatima tarina hyppii nykyhetken ja menneen välillä. Kormákur ei saa otetta käsikirjoituksesta, jossa ei lainkaan uskota katsojien älykkyyteen. Kaikki selitetään ja ellei muuta mahdollisuutta ole, niin päähenkilö puhuu yksikseen ja kertoo, mitä juuri nyt tekee. Naurettavuutta lisää pariskunnan ikäeron korostaminen, vaikka näyttelijöillä on vain viiden vuoden ikäero ja he ovat hyvin samanikäisen näköisiä. Adriftissa pysytään turvallisesti romanttisen draaman puolella, eikä se tunnetasolla muuta tarjoakaan, vaikka kaiken keskiössä pitäisi olla taistelu elämästä.

Tositarinaan pohjautuvan elokuvan kuvaus on korkeatasoista, kameran takana on kolmella Oscarilla palkittu Robert Richardson.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat