ifeelprettybd

I FEEL PRETTY
Yhdysvallat, Kiina 2018

Ohjaus: Abby Kohn, Marc Silverstein
Käsikirjoitus: Abby Kohn, Marc Silverstein
Tuotanto: McG, Amy Schumer, ym.
Pääosissa: Amy Schumer, Michelle Williams, Tom Hopper

1 tunti 50 minuuttia

Abby Kohnin ja Marc Silversteinin yhdessä sekä kirjoittama että ohjaama I Feel Pretty yrittää kertoa koomisesti mutta syvällisesti siitä, miten maailma kohtelee tavallisen näköisiä naisia huonommin kuin langanlaihoja nuoria kaunottaria. Siinä se kyllä epäonnistuu sekä komiikan että syvällisyyden osalta, mutta onnistuu itse pilkkaamaan ainakin ihmisiä, joilla on erilainen ääni.

Tällaisena tavallisen näköisenä naisena nähdään Amy Schumer, joka vetää omien lahjojensa mukaisesti saman roolin kuin aiemmissakin elokuvissaan. Meikkivalmistajalle työskentelevä Renee unelmoi kauneudesta ja kaikesta muusta pinnallisesta, vaikka hänen todelliset ystävänsä sanovat, että he pitävät ihmisestä (yllätyksellistä). Sitten Renee lyö päänsä ja näkee itsensä niin kauniina kuin haluaa. Siitä syntyy uutta itseluottamusta, noloja tilanteita ja ura lähtee uuteen nousuun. Ja sillee. Michelle Williams hukkaa lahjojaan toisessa roskaelokuvassa tälle vuotta näytellessään Reneen pomoa, jolla on kimeä ääni.

Silversteinin ja Kohnin aiempi kokemus on nimenomaan romanttisten komedioiden ja draamojen käsikirjoittamisesta; joukossa on muutama keskinkertainenkin teos, ei pelkkää soopaa. Nyt, kun he ovat itse toimineet myös ohjaajina, on lopputulos mitätön pannukakku ja pikemminkin omiaan toimimaan juuri päinvastoin kuin sen on tarkoitus. Romanttisen komedian parissa työllistetty kuvaaja Florian Ballhaus pitää huolen siitä, että kuvat ovat teräviä, vaikka sisältö ei sitä olekaan.

1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Lyhyt mainosdokumentti, pieleen menneitä ottoja ja poistettuja kohtauksia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox Entertainment
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,40:1
Levyjä: 1

12u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat