terminalbd

TERMINAL
Irlanti, Iso-Britannia, Hongkong, Unkari, Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Vaughn Stein
Käsikirjoitus: Vaughn Stein
Tuotanto: David Barron, Molly Hassell, Margot Robbie, ym.
Pääosissa: Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher

1 tunti 35 minuuttia

Margot Robbie on seksikäs ja ilmeikäs, Simon Pegg hauska ja sympaattinen ja Vaughn Stein epäonnistunut esikoisohjaaja. Terminal on Robbien debyytti tuottajana, monikansallinen yhteistuotanto ja pienen budjetin indie-elokuva, joka on kokemattoman ohjaaja-käsikirjoittajan käsissä jäänyt pahasti puolitiehen.

Stein on työskennellyt aiemmin suurten Hollywood-elokuvien apulaisohjaajana – hänellä ei siis ole ollut osaa näiden elokuvien taiteelliseen työhön. Apulaisohjaajasta nykypäivänä enää harvemmin ”edetään” ohjaajaksi, sen verran erilaisia ne työtehtävät ovat. Nyt Stein on kuitenkin päässyt ohjaamaan nimekkäiden näyttelijöiden pienimuotoisen teoksen omasta käsikirjoituksestaan.

terminal1still
Margot Robbie

Robbie näyttelee öisen rautatieaseman kuppilan tarjoilijalta, joka on yhtä terävä ja pirullinen kuin näyttäväkin. Kuppilan asiakkaiksi saapuu eri aikoihin muutama aivan erilainen tyyppi, itsemurhaa hautova kuolemansairas äidinkielen opettaja (Simon Pegg) sekä kaksi hölmöä rikollista (Dexter Fletcher ja Max Minghella). Näiden asiakkaiden, tarjoilijattaren sekä aseman yövahtimestarin (Mike Meyers) kohtalot koskettavat toisiaan väkivaltaisin seurauksin.

Unkarissa kuvattu elokuva sijoittuu käytännössä kokonaan sisätiloihin, muutamiin eri paikkoihin. Elokuvan maailma ja miljöö on yhdistelmä nykypäivää ja surrealistista dystopiaa. Elokuva on kerrottu sekavasti, vaikka sen muka nokkela juoni on erittäin yksinkertainen. Yksittäiset kuvat neonväreineen ovat kauniita, kokonaisuus ei niinkään. Koko jutussa ei ole aineksia lyhytelokuvaa suurempaan teokseen, mutta silti siitä on tehty puolitoistatuntinen filmi.

Esikoisohjaaja ei tavoita oikeaa rytmiä eikä tunnelmaa, eikä vähäisiä resursseja huokuva jatkuva sisätiloissa kyhjöttäminen auta asiaa. Sen sijaan Robbien ja Peggin riittävän hyvät roolisuoritukset auttavat. Robbie näyttelee sellaista roolia sellaisessa ulkoasussa, jossa Sharon Stone olisi nähty 1990-luvulla. Robbien ja Peggin ansiosta Terminal tuntuu paremmalta elokuvalta kuin se oikeasti on.

2tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla  kuvio kylla  

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat