howtotalktogirlsatpartiesdvd

HOW TO TALK TO GIRLS AT PARTIES
Iso-Britannia, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: John Cameron Mitchell
Käsikirjoitus: John Cameron Mitchell, Philippa Goslett
Tuotanto: John Cameron Mitchell, Iain Canning, Howard Gertler, ym.
Pääosissa: Elle Fanning, Alex Sharp, Nicole Kidman

1 tunti 42 minuuttia

Yhdysvaltalainen John Cameron Mitchell (Rabbit Hole – takaisin elämään, Shortbus, Hedwig and the Angry Inch) on saanut esikoisohjauksestaan lähtien runsaasti kiitosta ja huomiota, mutta siitä huolimatta mies on ohjannut seitsemässätoista vuodessa vain neljä pitkää elokuvaa. 55-vuotiaan Mitchellin yhdessä Philippa Goslettin kanssa käsikirjoittama How to Talk to Girls at Parties sijoittuu 1970-luvun Lontooseen punkkiin hurahtaneiden työväenluokan nuorten keskuuteen.

Päähenkilö on isätön Enn (Alex Sharp), joka on sarjakuvia piirtelevä, sosiaalisesti kömpelö nörtti, mutta kuitenkin ulkoisesti ihan tavallinen poika. Yhdessä parhaimpien kavereittensa, naistenmies Vicin (AJ Lewis) ja pulskan, mutta itsevarman Johnin (Ethan Lawrence), kanssa hän muodostaa kliseisen kolmikon ajassa ja paikassa, joka on otollinen nuorten kapinallisten edesottamuksien kuvaamiselle.

How to Talk to Girls at Parties ei kuitenkaan ole mikään tavallinen punk-kuvaus, vaan hyvin pian se muuttuu scifi-fantasiaksi. Poikakolmikko päätyy juhlimaan taloon, jonka asukkaat eivät olekaan vain outoja, vaan ulkoavaruudesta tulleita muukalaisia outoine seksuaalisine taipumuksineen. Avaruusolioista viattomin on Zan (Elle Fanning), jolla on 48 tuntia aikaa tutustua ihmisten maailmaan ja elämään Ennin seurassa.

howtotalktogirlsatparties1still
Elle Fanning ja Alex Sharp.

Mitchellin elokuva on kömpelö sekamelska, mutta monin paikoin erittäin viehättävä sellainen; elokuvan parissa viihtyy, vaikka siinä toimivat lähestulkoon vain Zanin ja Ennin yhteiset kohtaukset eivätkä niistäkään kaikki. Päärooleihin on löydetty juuri oikeat henkilöt, eritoten Fanning, joka on erinomainen valinta naiivin, kauniin muukalaisen rooliin. Sivuroolissa vähän vanhempana punkkarina nähdään Nicole Kidman.

Nuoruutta kuvatessaan Mitchell tavoittaa välillä juuri niitä positiivisia, elämänilon täyteisiä tunnetiloja, joita tällaisissa tarinoissa kuuluu ollakin. Vaikka elokuvan alkupuolella onkin ärsyttävyyteen asti kikkailtu kuvanopeuden kanssa, on sen sinisävyinen maailma kaunista katseltavaa. Mutta kaiken kaikkiaan How to Talk to Girls at Parties yrittää vaikka väkisin olla outo ja erilainen, absurdi ja surrealistinen, eikä se ole aidosti näistä mitään. Aitoutta on vain Zanin ja Ennin alkavan romanssin ensi hetkissä, muuten elokuva on viihdyttävyydestään huolimatta melko yhdentekevä.

3tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Elokuvapalvelu J. Suomalainen / Sandrew Metronome
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: Dolby Digital 2.0 (!!!)
Kuva: 1,78:1
Levyjä: 1

12u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat