gamenightbd

GAME NIGHT
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: John Francis Daley, Jonathan Goldstein
Käsikirjoitus: Mark Perez
Tuotanto: John Davis, Jason Bateman, John Fox, James Garavente
Pääosissa: Jason Bateman, Rachel McAdams

1 tunti 40 minuuttia

Syyt Game Nightin verrattain hyvään yleisömenestykseen teatterilevityksessä ovat ilmeiset: se on aikuisille pariskunnille suunnattu komedia, jossa on jännittävä idea. Vaikka teos ei ole niin jännittävä tai onnistunutkaan, on se kuitenkin sympaattinen ja viihdyttävä. Yhtäläisyydet Shawn Levyn Date Nightiin (2010) ovat ilmeisiä.

Viimeksi toistakymmentä vuotta sitten elokuvia kirjoittaneen Mark Perezin (Riemukupla: Tankki täynnä) kynäilemä Game Night on olevinaan tarina Maxista (Jason Bateman) ja Anniesta (Rachel McAdams), jotka elävät hyvää elämää ja suunnittelevat nyt perheenlisäystä. Max ei kuitenkaan ole valmis isäksi, sillä hän pelkää menettävänsä vapauden tuoman jännityksen, jossa kavereiden kanssa vietetyt peli-illat ovat keskeisessä roolissa. Sitten Maxin rikastunut isoveli Brooks (Kyle Chandler) ilmaantuu maisemiin ja kutsuu Maxin ja Annien elämänsä jännittävimpään peli-iltaan. Sellainen siitä tuleekin, mutta ei heidän odottamallaan tavalla.

Juonenkäänteiden ja tilannekomiikan varaan rakennetussa toiminnallisessa komediassa katsoja on aina roolihahmoja edellä; seuraavaksi ilmaantuvaa juonenkäännettä ei tosiaankaan ole vaikea arvata. Game Nightista puuttuu kekseliäisyys ja toimiva huumori ja sen roolihahmot ovat yksiulotteisia stereotypioita. Näyttelijät sen sijaan ovat hyviä, vaikka roolit ovat heille joko liiankin tyypillisiä (Bateman hieman takakireänä kivikasvona) tai heidän taitojaan vähäisempiä (McAdams söpönä hölmönä). Iloinen poikkeus on Matt Damonia muistuttavan Jesse Plemonsin rooli pääpariskunnan naapurissa asuvana poliisina, joka luotaantyöntävän epäsosiaalinen ja sulkeutunut ihminen, mutta samalla kipeästi vailla sosiaalista kanssakäymistä.

Ohjaajakaksikko John Francis Daley ja Jonathan Goldstein osoitti osaamattomuutensa ja mielikuvituksettomuutensa jo Lomalla (2015), eikä Game Night ole poikkeus. Game Night on visuaalisesti ansiokkaampi teos – siinä on paljon yökuvia ja hauska keksintö näyttää uutta tapahtumapaikkaa korostavat ilmakuvat pienoismalleina ikään kuin tämä kaupunki olisi vain pelilauta – mutta rytmistä ja ajoituksesta ohjaajakaksikko ei tunnu ymmärtävän mitään. Game Nightissa on siis vähän mitään oikeasti hyvää, mutta sen täydellinen keskinkertaisuus sekä Batemanin, McAdamsin ja muutaman muun sympaattiset roolisuoritukset tekevät elokuvasta miellyttävän katselukokemuksen (!).

3tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox (Warner Bros.)
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,40:1
Levyjä: 1

16u

dvd blu ray

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat