vuorivalissammebd

THE MOUNTAIN BETWEEN US
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Hany Abu-Assad
Käsikirjoitus: Chris Weitz, J. Mills Goodloe
Tuotanto: Peter Chernin, Jenno Topping, David Ready
Pääosissa: Idris Elba, Kate Winslet, Dermot Mulroney

1 tunti 52 minuuttia

Charles Martinin romaaniin pohjautuva Vuori välissämme on tylsä yhdistelmä romanttista hömppää ja selviytymistaistelua. Idris Elba näyttelee kreationismiin uskovaa neurokirurgia (!), joka on samaan aikaan lentokentällä pyrkimässä toiseen osavaltioon. Kiire on myös Kate Winsletin näyttelemällä valokuvaajalla, mutta lähestyvän myrskyn takia koneet eivät lähde. Kaksikko huomaa olevansa saman ongelman edessä, joten he päättävät vuokrata yhdessä pienkoneen ja lentää sillä automatkan päähän päämäärästään. Matka taittuu nopeasti vanhan ja kokeneen lentäjän (Beau Bridges) kyydissä, kunnes tämä saa infarktin ja kone putoaa jonnekin lumiseen vuoristoon keskelle-ei-mitään. Matkustajat selviävät koneen putoamisesta, mutta edessä on varsinainen selviytymistaistelu.

Vuori välissämme on erittäin naurettava elokuva, mutta ei sillä tavoin kuin tekijät haluavat. Ensinnäkin kaksikko putoaa Yhdysvalloissa sijaitsevalle vuorelle, jota kuvataan kuin se sijaitsisi jossakin vieraalla planeetalla. Sen sijaan, että nerokas tohtori kävisi hieman katselemassa ympäristöä ja pohtimassa, miten pitkä matka lähimpään asutukseen on, hän haluaa vain pysyä paikoillaan. Kun matkaan lopulta lähdetään, kaksikko on papanat housuissa puhuen lähestyvästä kuolemasta ja niin edelleen, kun koko ajan elokuvasta välittyy sellainen tunne, että kohtaukset on kuvattu kymmenen metrin päästä lähimmästä tiestä.

Hany Abad-Assadin innottomasti ohjaama filmi on teknisesti pätevästi toteutettu ja Mandy Walkerin ammattitaitoisesti kuvaama. Sen sijaan käsikirjoitus on auttamattoman huono, eikä Abad-Assad saa katsojaa innostumaan kaikkien mahdollisten kliseiden kierrättämisestä.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja muutama dokumentti.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

12u

dvd blu ray

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat