thekillingofasacreddeerbd

THE KILLING OF A SACRED DEER
Iso-Britannia, Irlanti, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Yorgos Lanthimos
Käsikirjoitus: Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou
Tuotanto: Yorgos Lanthimos, Ed Guiney
Pääosissa: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan

2 tuntia

Kreikkalaisohjaaja Yorgos Lanthimoksen kuudes pitkä elokuva The Killing of a Sacred Deer on omalaatuinen elokuva uhrauksesta ja kaikesta siitä, mistä katsoja haluaa sen kertovan. Se on tarina kirurgista (Colin Farrell), joka ystävystyy leikkauksessa menehtyneen miehen teini-ikäisen pojan (Barry Keoghan) kanssa. Kun mies torjuu pojan äidin (Alicia Silverstone) lähentely-yritykset, poika langettaa perheen ylle eräänlaisen kirouksen, joka johtaa lopulta vain kyyneliin – mutta nämä ihmiset eivät ole sellaisia, jotka kyynelehtisivät tai iloitsisivat.

Näyttelijäsuoritukset ovat erinomaisia kautta linjan – Farrellin, Kidmanin ja Keoghanin lisäksi keskeisessä osassa ovat pariskunnan lapsia näyttelevät Raffey Cassidy ja Sunny Suljic.

Lanthimoksen edellisen elokuvan, The Lobsterin (2015), tapaan The Killing of a Sacred Deer on jatkuvassa unenomaisessa tilassa: ääniraita on hiljainen, värimaailma hillitty, kuvat ilmavia, ihmiset puhuvat rauhallisesti ja lyhyesti, mutta täysin ilman minkäänlaista suodatinta. Kreikkalaisen tragedian innoittama elokuva on kertomus itserakkaista, ehkä jopa yksinkertaisesti pahoista ihmisistä ja siitä, mitä he tekevät hyville ihmiselle.

The Killing of a Sacred Deeristä ei puutu kärsimystä, kostonhimoa, väkivaltaa eikä perversioitakaan. Se on elokuva, jonka tekijä haluaa herättää katsojassa erilaisia tunteita ilman, että nämä ärsykkeet olisivat oleellinen osa juonta tai tarinaa. Se on kokemus, myös visuaalisessa mielessä, sillä ohjaaja ja luottokuvaajansa Thimios Bakatakis ovat tehneet kliinisestä miljööstä kliinisen kauniin elokuvan.

4tahtea


LISÄMATERIAALI:

Trailereita.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox
Tekstitys: Suomi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 1,85:1
Levyjä: 1

16u

dvd blu ray

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat