aurinkosisallanidvd

UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR
Ranska, Belgia 2017

Ohjaus: Claire Denis
Käsikirjoitus: Claire Denis, Christine Angot
Tuotanto: Olivier Delbosc
Pääosissa: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine

1 tunti 31 minuuttia

Ranskalaisen Claire Denisin elokuvia ei ole liiemmin Suomessa levitetty, mutta poikkeuksena sääntöön Aurinko sisälläni tuli sekä teatteri- että tallennelevitykseen. Kyseessä on Denisin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva neljään vuoteen ja monilla tavoin hyvin tyypillinen ranskalainen elokuva.

Juliette Binoche näyttelee jokaisessa kohtauksessa keskiössä olevaa Isabellea, keski-ikäistä taiteilijatarta, joka on eronnut lapsensa isästä ja on nyt rakastunut naimisissa olevaan kusipäähän. Kun tämän kanssa sukset menevät lopultakin ristiin, Isabelle alkaa etsiä rakkautta jokaisesta tapaamastaan vähänkään kiinnostavasta miehestä – olipa kyseessä sitten joku toinen taiteilijapiirien jäsen tai sen maailman täysin ulkopuolella elävä tavanomainen mies.

Isabellen pelko on sama kuin monella nuoremmalla miehellä ja naisella: yksin jääminen. Viidessäkymmenessä ikävuodessa se alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä, mutta toisaalta, Binoche on kaikkea muuta kuin tyypillinen viisikymppinen. Binoche nostaa Denisin elokuvan tasoa silkalla läsnäolollaan.

Vanhassa eurooppalaisessa laajakuvaformaatissa esitettävä Aurinko sisälläni on kuvattu digikameroilla, mutta siinä on filmiaikakauden elokuvan tuntu. Kauniisti, mutta hillitysti kuvattu elokuva ei ole sisältö- tai juonipainotteinen elokuva, vaan kaiken keskipisteenä on Binochen roolisuoritus ja filmin tunnelma, jonka luomisessa Denis on hyvin onnistunut. Melko tyhjäksi se kuitenkin jää.

3tahtea


LISÄMATERIAALI:

Traileri.

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Cinema Mondo
Tekstitys: Suomi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 1,66:1
Levyjä: 1

12u

dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 16.1.

ironsky2juliste2

Perjantai 18.1.

glassjuliste2 greenbookjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

ironsky2juliste2 aurorajuliste olliverhawkjuliste ristorappaajajapullistelijajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Katsotuimmat kotimaiset 1970–

Katsotuimmat kotimaiset 1970–

1. Tuntematon sotilas (2017) 1 017 201
2. Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984) 750 965
3. Maa on syntinen laulu (1973)
711 909