homeagainbd

HOME AGAIN
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Hallie Meyers-Shyer
Käsikirjoitus: Hallie Meyers-Shyer
Tuotanto: Nancy Meyers, Erika Olde
Pääosissa: Reese Witherspoon, Michael Sheen

1 tunti 37 minuuttia

Alalla kuin alalla nepotismi kukoistaa, mutta usein taiteiden parissa täytyy olla muutakin kuin vain isänsä poika tai äitinsä tytär. Kahden ohjaaja-käsikirjoittajan, Charles Shyerin ja Nancy Meyersin, tytär Hallie Meyers-Shyer on käynyt elokuvakoulua ja debytoi nyt pitkän elokuvan ohjaajana ilman mainittavaa kokemusta elokuvanteosta. Se näkyy.

Home Again – rakkaus muuttaa taloon pyrkii olemaan samantyylinen kuin Nancy Meyersin elokuvat: vaivattoman oloinen, sydämellinen ja ihmisläheinen romanttinen tarina, jossa amerikkalaiset arvot ovat suuressa roolissa ja päähenkilöt varakkaita. Meyers-Shyer on tehnyt elokuvan 40-vuotiaasta yksinhuoltajaäiti Alicesta (Reese Witherspoon), joka on muuttanut takaisin Los Angelesiin ja lasten isä (Michael Sheen) on jäänyt New Yorkiin. Alice, tunnetun elokuvaohjaajan tytär, asuu isänsä vanhassa komeassa talossa ja elää etuoikeutettua elämää ilman, että hänen tarvitsee töitä tehdä. Nyt hän on päättänyt ryhtyä sisustusarkkitehdiksi, mutta se ei olekaan niin helppoa – kuten ei ole ex-miehestä eroaminen tai suhde parikymppiseen nuorukaiseen, joka erikoisen yhteensattuman kautta päätyy kavereineen asumaan Alicen vierastaloon.

Witherspoon on pätevä näyttelijä ja voisi näytellä tällaisen roolin unissaankin. Ikävä kyllä Alicen roolihahmossa ei ole aineksia mihinkään.

Käsikirjoittamista elokuvakoulussa opiskellut Shyer-Meyers on tehnyt elokuvan, jonka kaltaisia me kaikki olemme nähneet jo liian monia. Mielikuvituksettomuus ja kotikutoisuus leimaavat tätä pienen budjetin elokuvaa, jonka elokuvalliset arvot ovat hyvin vähäiset: kuvat ovat tarkkoja, mutta visuaalinen ilme mitäänsanomaton ja jatkuvuus leikkauksissa takkuaa.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

su

dvd blu ray

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat