thesecretscripturedvd

THE SECRET SCRIPTURE
Irlanti 2016

Ohjaus: Jim Sheridan
Käsikirjoitus: Jim Sheridan, Johnny Ferguson
Tuotanto: Jim Sheridan, Noel Pearson, Rob Quickley
Pääosissa: Rooney Mara, Vanessa Redgrave, Jack Reynor

1 tunti 48 minuuttia

Irlantilaisohjaaja Jim Sheridanin (Minun elämäni, Pelto, Isän nimeen) uusin elokuva The Secret Scripture ei ole ohjaajansa paluu huipulle, kaukana siitä. Sebastian Barryn romaaniin pohjautuva, äärimmäisyyksiin saakka sokeroitu ja järjettömiä yhteensattumia sisältävä elokuva on kaunis katsella, siinä on pari hyvää näyttelijää ja kokonaisuudesta voi aistia, miten tekijät pystyvät parempaankin.

1980-luvulle sijoittuvassa elokuvassa Rose-niminen iäkäs nainen (Vanessa Redgrave) ollaan siirtämässä pois mielisairaalasta, jossa hän on viettänyt viimeisen 40 vuotta. Nainen murhasi vastasyntyneen lapsensa, vaikka hän sen yhä kiistääkin. Sähköshokkihoidot ovat tehneet tehtävänsä Rosen muistille, mutta vuosikymmenten varrella kirjoittamien muistiinpanojensa avulla hän pystyy kertomaan tarinansa sairaalassa vierailevalle ulkopuoliselle lääkärille (Eric Bana). 1940-luvulla mielisairaalaan joutunut Rose (Rooney Mara) oli sensuelli ja moderni nuori nainen, joka lähti sotaa pakoon Irlantiin ja menettikin vapautensa ja elämänsä.

The Secret Scripture alkaa kohtalaisen järkevänä, mutta sen edetessä mukaan tulee toinen toistaan uskomattomampia yhteensattumia ja koko todellisuuspohja putoaa pois: nyt on tehty viimeisen päälle kioskikirjallisuutta muistuttavaa romanttista hömppää. Sheridan kertoo tarinan melko verkkaisesti, rytmi on kateissa ja musiikki pauhaa koko ajan, mutta ainakin elokuva on kaunista katseltavaa: venäläisen Mikhail Krichmanin (Leviathan, Isän paluu) värikästä kuvausta ja Rooney Maraa katselee mielellään, kuten elokuvan miehetkin tekevät.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Sandrew Metronome, maahantuonti Elokuvapalvelu J. Suomalainen
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

16u

dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat