paddington2bd

PADDINGTON 2
Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Paul King
Käsikirjoitus: Paul King, Simon Farnaby
Tuotanto: David Heyman
Pääosissa: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Hugh Grant

1 tunti 44 minuuttia

Paul Kingin ohjaama Paddington (2014) on loistava lastenelokuva ainakin aikuisen katsojan mielestä – ja todennäköisesti se kelpasi myös lapsillekin. Paddingtonin jatko-osalta ei uskaltanut odottaa muuta kuin pettymystä, mutta yllättäen se on ensimmäisen osan tasoa: erittäin hauska, sydämellinen ja viihdyttyvä elokuva.

Yksi syy siihen, miksi Paddington-elokuvat ovat niin onnistuneita, on niiden tekijöiden kyky olla saarnaamatta; opettavaisia filmit silti ovat. Jatko-osassa karhuherra Paddington (ääneä Ben Whishaw) ilahduttaa Brownin perhettä (Hugh Bonneville, Sally Hawkins ja lapset) ja naapurustoaan (paitsi korttelipoliisiksi itsensä nimittänyttä äijänkäppyrää, roolissa Peter Capaldi), jotka ovat molemmat ottaneet Paddingtonin omakseen. Nyt Paddington haaveilee lähettävänsä rakkaalle tädilleen lahjaksi antiikkisen kirjan, joka kuitenkin varastetaan – ja Paddington on ainoa epäilty. Telkien taa joutuva Paddington ja Brownin perhe yrittävät pelastaa karhuherran pitkältä kakulta ja tuoda hänet takaisin vapauteen.

Ensimmäisestä osasta tutut, rooleihinsa loistavasti sopivat Bonneville, Hawkins ja Whishaw saavat nyt seuraukseen Hugh Grantin. Grant näyttelee narsistista entistä tähtinäyttelijää, jonka nykyinen elanto on kiinni koiranruokamainoksista. Hän on tuon antiikkisen kirjan oikea varastaja – miksi ja mitä varten, se on käsikirjoituksen kehnointa antia.

King on tuonut elokuvaan edellisen osan tavoin lämminhenkisen tunnelman, rytmitys on onnistunut erinomaisesti ja visuaalisesti elokuva on miellyttävää katseltavaa. Lapsellinen, mutta ei typerä huumori naurattaa. Kliseiset juonenkäänteet ja ensimmäisen osan toiston antaa mielellään anteeksi, kun elokuvaa katsellessa on näin hauskaa.

4tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan kommenttiraita ja kaksi dokumenttia elokuvan teosta.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 7.1 (englanti); myös suomeksi dubattu versio
Kuva: 16:9 (2.39:1)
Levyjä: 1

7u

dvdblu ray

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat