kaikkitaieimitaandvd

ALL OR NOTHING
Iso-Britannia, Ranska 2002

Ohjaus: Mike Leigh
Käsikirjoitus: Mike Leigh
Tuotanto: Simon Channing Williams, Alain Sarde
Pääosissa: Timothy Spall, Lesley Manville, James Corden

2 tuntia 3 minuuttia

Brittiläistä työväenluokkaa vuodesta ja filmistä toiseen rakkaudella kuvaavan Mike Leigh’n Kaikki tai ei mitään (2002) on taattua Leigh’tä. Muutamat samassa pihassa kerrostaloissa asuvat ihmiset ovat päähenkilöinä elokuvassa, joka seuraa elämän kulkua traagisten, tragikoomisten ja ironisten vastoinkäymisten läpi.

Timothy Spall näyttelee taksikuski Philiä, äärimmäisen mukavaa ja herkkää, mutta samanaikaisesti tyypillisen sulkeutunutta brittimiestä. Hieman laiskanpuoleinen mies elää kädestä suuhun ja lainaa välillä vaimoltaan tai aikuisilta lapsiltaan hiluja tuopillista varten. Vaimo Penny (Lesley Manville) on taipuvainen nalkuttamiseen, mutta välillä on syytäkin, kun kaikki osoittavat vain kiittämättömyyttään. Vanhainkodissa siivojana työskentelevä tytär (Alison Garland) on ylipainoinen hiirulainen, kotona makoileva nuorempi poika (James Corden) on ylipainoinen ja äkäinen teini, jolta äiti ei kehuja saa.

Philin ja Pennyn naapuriasunnoissa asustelee monenmoista väkeä. Toinen taksikuski on viinaanmenevä, mutta hänen vaimonsa on täysi alkoholisti. Pariskunnan tytär (Sally Hawkins) etsii itseään. Samaa ikäluokkaa oleva toinen naapuruston tyttö (Helen Coker), joka on raskaana idioottimaiselle poikaystävälleen.

Leigh’n elokuvien pääosassa ovat sympaattiset roolihahmot, aitous ja loistavat roolisuoritukset. Hän ei kuvaa rikkaita ja heidän oikkujaan kauniissa salongeissa, vaan tavallista rahvasta ja vielä rahvaastakin sitä rahvaanomaisinta osaa. Tämän Leigh tekee isällisellä rakkaudella, myötätunnolla ja samanaikaisesti myös arvostellen. Visuaalisuudella ei ole niin suurta roolia, siinäkin pääosassa on aitous ja konstailemattomuus. Kauneus on aitoudessa.

4tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Sandrew Metronome, maahantuoja Suomalainen elokuvakauppa
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.77:1)
Levyjä: 1

12u

dvd

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 17.5.

johnwick3juliste

Perjantai 10.5.

uglydollsjul budapestinauringonlaskujuliste 

pitkaperjantaijuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja