monstertrucksbd

MONSTER TRUCKS
Yhdysvallat, Kanada 2016

Ohjaus: Chris Wedge
Käsikirjoitus: Derek Connolly; Matthew Robinson, Jonathan Aibel, Glenn Berger (tarina)
Tuotanto: Mary Parent, Denis L. Stewart
Pääosissa: Lucas Till, Jane Levy, Thomas Lennon

1 tunti 45 minuuttia

Paramount Studio ja pari muuta suurta yhtiöitä löivät rahat tiskiin ja tuottivat 125 miljoonaa dollari maksaneen Monster Trucksin. (Melkein) koko perheelle suunnattu elokuva menestyi Yhdysvalloissa niin kehnosti, ettei sitä nähty Suomen teattereissa lainkaan.

Derek Connollyn käsikirjoittama elokuva kertoo teinipoika Trippistä (Lucas Till), joka ei ole tyytyväinen äitinsä ja paikallisen sheriffin romanssiin. Koulun jälkeen Tripp viettää kaiken vapaa-aikansa vanhalla romuttamolla, missä hän yrittää saada monesta autonraadosta yhden toimivan kappaleen. Siinä kaiken kiireettömyyden keskellä läheisellä öljynporausalueella rahanhimoinen öljypohatta (Rob Lowe) käskee työntekijöitään poraamaan yhä syvemmälle, millä seurauksella maan alta paljastuu entuudestaan tuntemattomien hirviöiden pesä. Noh, nämä limaiset jättiläiset, laiskasti liikkuvat lonkero-oliot eivät oikeastaan ole hirviöitä, vaan rentoja tyyppejä, jotka juovat öljyä elääkseen ja elävät juodakseen öljyä. Ennen kuin pohatta ehtii tapattaa nämä, yksi olio eksyy Trippin romuttamolle monenlaisten kommelluksien saattelemana.

Monster Trucksin idea on turhankin yksinkertainen, mutta toisaalta yksinkertaisuus kaunistaa. Sen sijaan täytyy ihmetellä sitä, miten joillakin yhtiöillä on varaa heittää yli sata miljoonaa dollaria tällaiseen elokuvaan. Monster Trucksissa ei nähdä yhtäkään suurta tähteä, sen visuaaliset tehosteet ovat laadukkaita ja CGI-kuvien määrä huomattava, mutta itse tehosteet eivät ole erityisen näyttäviä. Kyse ei ole mistään Transformersista – ei tehoisteltaan eikä onneksi käsikirjoituskeltaan saati pituudeltaan.

Käytännössä ainoa, mikä pitää Monster Trucksin riittävän kiinnostavana ensimmäistä ja viimeistä katselukertaa varten on Jane Levy. Tämä nuori näyttelijä on viime vuosina nähty Don’t Breathe -kauhuelokuvan pääosassa ja nyt aivan toisenlaisessa tehtävässä erittäin kilttinä, Trippiin toivottomasti ihastuneena koulutyttönä. Roolissa ei ole paljon, mistä ammentaa, mutta vielä vähemmän sitä on Trippissä – eikä Lucas Till ole mikään näyttelijä. Siispä Levy ei voi muuta kuin loistaa.

Monster Trucks ei kuitenkaan ole yksinkertaisesti huono elokuva, se vaan on täysin yhdentekevä.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia, pieleen menneitä ottoja ja muutamia dokumentteja.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Fox-Paramount
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

7u

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja