parasystavanitrumandvd

TRUMAN
Espanja, Argentiina 2015

Ohjaus: Cesc Gay
Käsikirjoitus: Cesc Gay, Tomàs Aragay
Tuotanto: Diego Dubcovsky
Pääosissa: Ricardo Darin, Javier Cámara

1 tunti 45 minuuttia

Espanjalaisen Cesc Gayn ohjaama ja osittain käsikirjoittama Paras ystäväni Truman on hieman komediallinen, mutta ennen kaikkea hyväntuulinen elokuva vaikeasta ja masentavasta aiheesta: kuolemasta.

Ricardo Darinin (alkuperäisen Katseeseen kätketyn tähti) näyttelemä espanjalainen Julián saa vieraakseen vanhan ystävänsä Tomásin (Javier Cámara), joka on jo vuosia asunut Kanadassa. Tomás on kuullut Juliánin keuhkosyövän edenneen vuoden aikana sellaiseen tilaan, että parantumista on turha odottaa. Vaimonsa yllyttämänä mies saapuu viettämään vielä muutaman päivän vanhan ystävänsä kanssa. Julián, pennitön näyttelijä, päättää nyt käydä hoitamassa asiansa kuntoon, ennen kuin lähdönhetki koittaa. Yksi suuri kysymys on Truman, Juliánin koira, jolle mies on päättänyt löytää hyvän uuden kodin.

Paras ystäväni Truman on hyvin näytelty, teknisesti moitteettomasti toteutettu ja hyvin rauhallisesti kerrottu. Se kuvaa enemmän jokaisen ihmisen pelkoa suurta tuntematonta kohtaan kuin näiden kahden päähenkilön keskinäistä ystävyyttä. Julián on sinut asian kanssa ja valmis hyväksymään kohtalonsa, kun taas Tomás yrittää pitää ystävänsä elämässä kiinni – ei elättelemällä turhia toiveita, mutta realismilla. Lopulta kuitenkin Tomás joutuu tunnustamaan, että Julián elää ja kuolee omalla tavallaan.

4tahtea

Kirjoitettu 2.3.2017.


LISÄMATERIAALI:

Traileri.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Scanbox Entertainment / Cinema Mondo
Tekstitys: Suomi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.78:1)
Levyjä: 1

12u

dvd

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja