upforlovedvd

UN HOMME À LA HAUTEUR
Ranska 2016

Ohjaus: Laurent Tirard
Käsikirjoitus: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron
Tuotanto: Sidonie Dumas, Vanessa van Zuylen
Pääosissa: Jean Dujardin, Virginie Efira

1 tunti 34 minuuttia

Laurent Tirardin (Molière, Asterix & Obelix Britanniassa) uusin elokuva pohjautuu muutaman vuoden takaiseen argentiinalaiseen Corazón de león -nimiseen komediaan, joka on Ranskan lisäksi filmattu uudelleen Kolumbiassa ja seuraavaksi vuorossa on meksikolainen versio. Näin siis kolmessa maassa, joissa puhutaan samaa kieltä.

Tirardin ja pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Grégoire Vigneron sovittama tarina alkaa puhelusta, jonka kaunis ja pitkä, lakimiehenä menestyvä Diane (Virginie Efira) saa komealta arkkitehdiltä, Alexandrelta (Jean Dujardin). Diane on unohtanut matkapuhelimensa kahvilaan, mistä Alexandre sen poimi talteen ja soittaa nyt kertoakseen asiasta. Yhtiökumppanistaan avioeron ottanut Diane kiinnostuu välittömästi miellyttävältä kuulostavasta Alexandresta. Kun he seuraavana päivänä tapaavat, Diane kokee elämänsä järkytyksen: Alexandre on vain 136-senttinen. Tapaamiset kuitenkin jatkuvat, mutta yhteiskunnassa hallitsevat kauneuskäsitykset saavat Dianen empimään vakavamman romanssin suhteen.

Up for Love on hyvin suorapuheinen pohdinta ja kritiikki siitä, mitä ihmiset pitävät normaalina ja kauniina. Maailmassa, jossa ihmisen ulkonäöllä on huomattavan suuri merkitys, on tietysti tällaisessakin tarinassa naispääosassa kaunis pitkä blondi ja vastapelurina Oscar-palkittu Jean Dujardin, ranskalaisen naistenmiehen perikuva. Miespääosaan ei tietenkään ole otettu oikeasti lyhytkasvuista ihmistä, vaan tunnettu näyttelijä, joka on eri vippaskonsteja käyttäen muutettu elokuvassa pienemmäksi. Osaan kuvista on selvästi lisätty green screeniä edessä kuvattu Dujardin, osassa muut seisovat ties millä pallilla ollen Dujardinia pidempiä ja mahdollisesti muutamissa kohdissa Dujardin on vain polvillaan muisten seistessä.

Tirardin elokuva kallistuu enemmän draaman kuin komedian puolelle, vaikka yritystä on antaa komedialle yhtä paljon tilaa. Elokuvasta kuitenkin puuttuu vauhti, minkä seurauksena siinä ei ole otollisia tilanteita hauskuuden syntymiselle. Myös Tirardin kuvakerronta on innotonta ja tylsää. Monet hyvät näyttelijät pelastavat paljon, mutta eivät sentään kaikkea.

2tahtea

Kirjoitettu 9.3.2017.


LISÄMATERIAALI:

Lisämateriaalia ei ole.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Scanbox Entertainment / Mis.Label
Tekstitys: Suomi, norja
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (2.35:1)
Levyjä: 1

su

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja