themeddlerbd

THE MEDDLER
Yhdysvallat 2015

Ohjaus: Lorene Scafaria
Käsikirjoitus: Lorene Scafaria
Tuotanto: Joy Gorman Wettels
Pääosissa: Susan Sarandon, Rose Byrne, J. K. Simmons

1 tunti 43 minuuttia

Ohjaaja-käsikirjoittaja Lorene Scafarian omaelämäkerrallinen The Meddler on kepeä ja koskettava tarina äidin ja tyttären suhteesta. Vahvojen ja vaikuttavien naisten rooleistaan tunnettu Susan Sarandon tekee myös Marniesta vahvan ja vaikuttavan, vaikka tämä pinnan alla onkin kaikkea muuta.

Rikkaan miehensä kuoleman jälkeen Marnie (Sarandon) muuttaa New Yorkista aurinkoiseen Los Angelesiin viettääkseen leppoisia eläkepäiviä ja ennen kaikkea voidakseen olla tyttärensä, Lorin (Rose Byrne), lähellä. Televisiokäsikirjoittajana itsensä elättävä Lori on juuri eronnut poikaystävästään eikä kaipaa äitinsä seuraa ja jatkuvaa soittelua ja viestittelyä. Kun Lori tekee asian selväksi äidilleen, Marnie alkaa etsiä muuta tehtävää. Avokätinen ja puhelias nainen löytää helposti uusia tuttavuuksia, jotka onneksi ovat kaikki hyviä ihmisiä: Lorin tuntema lesbopariskunta, köyhistä oloista lähtenyt tummaihoinen nuorimies ja leppoisa eläkkeelle jäänyt konstaapeli (J. K. Simmons). Koko ajan miehensä kuolemaa pakoileva, tyttärensä vointia kyselevä äiti täyttää päivänsä näiden ihmisten seuralla. Välit omaan tyttäreen vaan eivät näytä paranevan.

Kohtalaisen hyvällä,  valtavirrasta poikkeavalla Seeking a Friend for the End of the World -komedialla (2013) ohjaajana debytoineen Scafarian toinen ohjaustyö pohjautuu hänen ja oman äitinsä suhteeseen, joten ei ole lainkaan ihme, että elokuvakin on aidonoloinen. Se kuvaa osuvasti, vaikkakin paikoitellen liioitellen äitien ja lapsiensa suhdetta, tässä tapauksessa äidin ja tyttären. Sarandon saa näytellä hyvää tarkoittavaa, ylihuolehtivaista, kaikin puolin kunnollista äitiä, kun taas Byrnen tehtävänä on esittää kaikkeen kyllästynyttä ja pettynyttä katkeraa nuorehkoa naista. Molemmat näyttelijät suoriutuvat tehtävistään hyvin, mutta osittain jo roolihahmonsa ansiosta Sarandon on kaiken keskipisteenä.

The Meddler on aitoudessaan ja yksinkertaisuudessaan koskettava, mutta päävire on kevyt ja komediallinen. Elouvalliselta toteutukseltaan se on pätevä, mutta mielikuvitukseton: kaiken keskipisteenä ovat näyttelijät ja roolihahmot.

3tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan ja Sarandonin kommenttiraita, pieleen menneitä ottoja ja kaksi dokumenttia.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.39:1)
Levyjä: 1

su

dvdblu ray

Ensi-illat

Keskiviikko 19.2.

semieletonremppajuliste

Perjantai 21.2.

richardjewell2juliste thegentlemenjuliste

koiranpaivatjuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elamaakuolemanjalkeenjuliste aikajonkasainjuliste2 nakemiinneuvostoliittojuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja