captainfantasticbd

CAPTAIN FANTASTIC
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Matt Ross
Käsikirjoitus: Matt Ross
Tuotanto: Lynette Howell Taylor, Jamie Patricoe
Pääosissa: Viggo Mortensen, Frank Langella, Kathryn Hahn

1 tunti 59 minuuttia

Captain Fantasticin ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaavalla Matt Rossilla on takanaan useita elokuvarooleja näyttelijänä, mutta vain yksi aiempi oma ohjaustyö. Se näkyy lopputuloksessa ainoastaan siten, että Captain Fantastic on hyvin roolihahmo- ja näyttelijävetoinen teos, mutta sen visuaalinen ja tekninen toteutus on silti elokuvallista.

Erikoisesta suorastaan absurdiksi muuttuva draamakomedia kertoo Benistä (Viggo Mortensen) ja tämän kuudesta lapsesta, joiden ikä vaihtelee muutamasta vuodesta teini-ikään saakka. Ben on vaimonsa kanssa kasvattanut lapsensa metsään rakennetussa hökkelikokonaisuudessa kaukana pahasta maailmasta. Lapset ovat terveitä, selviytymistaidot omaavia yksilöitä, joiden yleissivistys on poikkeuksellisen korkeaa tasoa. Kokemusta käytännön elämästä ja yhteiskunnasta heillä ei kuitenkaan ole tippakaan.

Benille tämä kaikki on ainoa oikea tapa elää. Kuitenkin perheen elämäntapa joutuu vaakalaudalle äidin lähdettyä mielisairaalaan hoitamaan kaksisuuntaista mielialahäiriötään. Ben lähtee kaupunkiin soittamaan siskolleen vaimonsa kuulumisia, mutta saa kuulla vaimonsa tappaneen itsensä. Appiukko (Frank Langella) tekee Benille selväksi, ettei tällä ole mitään asiaa vaimonsa hautajaisiin. Tästä huolimatta Ben ja lapset perheen vanhalla bussilla kohti suurkaupunkia osallistuakseen hautajaisiin. Matkan aikana lapset joutuvat ensimmäisen kerran näkemään ”sivistyneen” maailman, suurkaupungit, markkamarketit ja lihavia ihmisiä. Perheen vanhimmalle pojalle (George MacKay) tämä on mieluista, sillä hän on aikeissa jättää metsän ja lähteä opiskelemaan. Enää hänen tarvitsee vain kertoa asiasta isälleen...

Captain Fantasticissa keskiössä on yhden epätavallisen perheen keskenäinen dynamiikka, mutta myöskin se, miten vanhemmat voivat valmistella lapsiaan maailmaa varten. Oma huomattava osansa on myös pettymyksien, katkeruuden ja pakoilun kuvauksessa; varsinkin nämä seikat ovat Benille tuttuja. Benin valitseman ja normaalien elämäntapojen vastakkainasettelu on yksinkertaista, mutta kiinnostavaa. Siinä missä Benin normaalia elämää eläneet siskonpojat ovat sivistymättömiä ja toisaalta tietoisia maailman uusista tuulista ja populaarikulttuurista, Benin omat lapset ovat kirjaviisaita, sivistyneitä ja autuaan tietämättömiä mistään käytännön asioista ja elämästä itsestään.

Mortensenin hienosti johtama, tasokas näyttelijäkaarti monine nuorine kykyineen on syystäkin elokuvan keskipisteenä. Ranskalaisen Stéphane Fontainen (Profeetta, Luihin ja ytimiin, Elle) kuvaus on värikylläistä, rauhallista, kaunista ja samanaikaisesti realistista.

4tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Dokumentti elokuvan teosta sekä muiden elokuvien trailereita.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Scanbox Entertainment
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.40:1)
Levyjä: 1

12u

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja