Baywatch (2017)

baywatchbd

BAYWATCH
Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Seth Gordon
Käsikirjoitus: Damian Shannon, Mark Swift, ym.
Tuotanto: Ivan Reitman, Michael Berk, Douglas Schwartz, ym.
Pääosissa: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario

1 tunti 56 minuuttia

1990-luvulla valtavasta suosiosta nauttinut Baywatch oli typerä, humoristinen ajanvietesarja, jossa seurattiin komeita ja kauniita floridalaisia rantavahteja työssään. David Hasselhoff ja Pamela Anderson lunastivat paikkansa huonon tv-viihteen historiasta, jos Hasselhoff ei sitä jo Ritari Ässällä tehnyt. Tämän tv-sarjan herättäminen uudelleen henkiin kuvastaa hyvin nykypäivän ideapulaa, mutta myöskin Hollywoodin typeryyttä: B-luokan tv-sarjasta on tehty 70 miljoonaa dollaria maksanut kaksituntinen filmi.

Freddy vs. Jasonin ja Perjantai 13. päivä -genreklassikon uudelleenfilmatisoinnin käsikirjoittaneiden Damian Shannonin ja Mark Swiftin käsikirjoitus on 1980- ja 1990-lukujen toiminnallisten viihdesarjojen kopio, kuin rankasti ylipitkä MacGyverin ja Baywatchin yhdistelmä, johon on lisätty aimo annos peniksiin liittyviä vitsejä. Dwayne Johnson näyttelee Mitchiä, joka johtaa suositun lomakohteen uimarannan hengenpelastajien ryhmää. On aika valita joukkoon harjoittelijoita, joiden joukossa on nörtti (Jon Bass), seksikäs tyttö (Alexandra Daddario) ja seksikäs poika, uinnin olympiavoittaja ja viimeisen päälle yksinkertainen Matt Brody (Zac Efron), joka on nimetty Tappajahain (1975) päähenkilön mukaan. Siinä ohessa, kun nörttipojan kalu juuttuu rantatuolin lautojen väliin, Mitch pääsee huumeliigan jäljille ja sotkentuu kamalaan korruptioon, johon liittyy ainakin kolme ihmistä. Lahtivahdit alkavat selvittää tapausta, mutta astuvat samalla monille varpaille ja vaarantavat oman henkensä – jonkin takia.

Kukaan ei varmasti Baywatchin kaltaiselta elokuvalta järin erikoista tarinaa tai juonta odotakaan, mutta tämä on jo pohjanoteeraus. Sukupuolirooleja on käännetty päälaelleen, tehty näteistä tytöistä fiksuja ja komeista pojista idiootteja, pojat joutuvat seksuaalisen häirinnän kohteeksi naisten sijaan ja niin edelleen. Alkuperäisestä tv-sarjasta tutut puvut on pidetty ennallaan, mutta hidastuskuvia on vähennetty.

Elokuvan tekijöillä on varmasti ollut hauskaa. Budjetin perusteella palkkiot ovat olleet muhkeita, kuvaukset on suoritettu Floridan auringon alla eikä näyteltäväkään juuri ole, sen kun lukee repliikkinsä ja ottaa drinkin. Seth Gordonin (Kaameat pomot) ohjaama elokuva on kuitenkin välillä jo niin idioottimainen, että paikoitellen sen parissa jopa viihtyy. Kenties tämä elokuva vaatii katsojaltakin vahvaa humalatilaa.

1tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Pidennetty versio (121 min), poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia sekä pari dokumenttia.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Warner Bros.
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (2.39:1)
Levyjä: 1

12u

dvdblu ray

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).