theedgeofseventeenbd

THE EDGE OF SEVENTEEN
Yhdysvallat, Kiina 2016

Ohjaus: Kelly Fremon Craig
Käsikirjoitus: Kelly Fremon Craig
Tuotanto: James L. Brooks, Richard Sakai, Julie Ansell
Pääosissa: Hailee Steinfeld, Woody Harrelson, Kyra Sedgwick

1 tunti 45 minuuttia

Kelly Fremon Craigin käsikirjoittama ja ohjaama The Edge of Seventeen on kiistatta yksi viime vuosikymmenten parhaimmista yhdysvaltalaisista nuorisokuvauksista. Kevyt draamakomedia on Fremon Craigin toinen käsikirjoitus, mutta ensimmäinen oma ohjaustyö.

Coenin veljesten Kova kuin kivi -länkkärissä läpimurtonsa tehnyt Hailee Steinfeld tekee uransa toisen loistoroolin 17-vuotiaana Nadinena, joka on koko ikänsä viihtynyt paremmin omassaan kuin muiden seurassa. Rakkaan isänsä muutamia vuosia aiemmin menettänyt, surevan äitinsä (Kyra Sedgwick) ja isoveljensä (Blake Jenner) kanssa huonosti toimeen tulevalla Nadinella on vain yksi ystävä, Krista (Haley Lu Richardson). Kaikki alkaa mennä lopullisesti pieleen, kun Krista ihastuu Nadinen veljeen eikä Nadine itse ei saa vastakaikua omalta ihastukseltaan.

The Edge of Seventeen on kuitenkin elokuva paljosta muustakin kuin vain teiniromansseista. Kaiken keskiössä on Nadine, joka on kaikkien itsensä ulkopuoliseksi tuntevien nuorten perikuva ja on itsekin siitä hyvin tietoinen. Roolihahmo on hyvin rakennettu ja Steinfeldin roolisuoritus erinomainen, eikä muissakaan näyttelijöissä ole valittamista. Woody Harrelson tekee hienon sivuroolin erittäin sarkastisena opettajana, jolle Nadine uskoutuu, vaikka tietää saavansa tältä piikikkäitä vastauksia.

Erittäin hyvin rytmitetty elokuva menettää tehoaan vasta loppupuolella lajityypin suurimpien ja tylsimpien kliseiden astuessa kuvaaan. Visuaalisesti miellyttävä ja paikoitellen hyvinkin hauska The Edge of Seventeen pyrkii herättämään vastakaikua niissä katsojissa, jotka ovat päähenkilön kaltaisessa tilanteessa. Fremon Craig tekee sen ilman, että elokuva on täynnä (yhdysvaltalaisen) indie-elokuvan omahyväisyyttä ja erikoisuuden tavoittelua erikoisuuden tähden.

4tahtea

 
LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia ja pieleen menneitä ottoja.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

12u

dvd blu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja