pahapukki2vod

BAD SANTA 2
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Mark Waters
Käsikirjoitus: Johnny Rosenthal, Shauna Cross
Tuotanto: Andrew Gunn, Geyer Kosinski
Pääosissa: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox

1 tunti 32 minuuttia

Terry Zwigoffin ohjaama, Glenn Ficarran ja John Requan käsikirjoittama Paha pukki (2003) on uuden vuosituhannen hauskimpia ja omalaatuisimpia komedioita, jonka jatko-osalta oli turha suuria odottaa. Menestysreseptin toistaminen harvoin onnistuu, varsikaan Pahan pukin kaltaisessa tapauksessa, jossa tarinan hahmoja on vaikea kuvitella toisenlaisiin tilanteisiin. Niinpä Johnny Rosenthal ja Shauna Cross ovatkin kirjoittaneet jatko-osasta vain puolivillaisen toisinnon.

Loistava Billy Bob Thornton on jälleen Willie, elämän päähän potkima keski-ikäinen juoppo ja rikollinen. Miehellä on kuitenkin sydän paikallaan karun ja haisevan ulkokuoren alla. Joka toisen sanan väliin kirosanan lateleva Willie on nyt ajautunut entistä pahempaan matalasuhdanteeseen, josta hän päättää selvitä itsemurhalla. Se epäonnistuu, mutta onneksi vanha rikostoveri ja petturi Marcus (Tony Cox) ottaa yhteyttä uuden keikan tiimoilta. Raha houkuttelee Willietä, joka Chicagoon saavuttuaan huomaa Marcuksen olevan kimpassa hänen äitinsä (Kathy Bates) kanssa. Willien äiti on vielä paljon pahempi suustaan ja mieleltään kuin poikansa.

Oma tärkeä – tai ainakin suuri – osansa tarinassa on Thurman Merman (Brett Kelly), ensimmäisestä osasta tuttu hyvin hidasälyinen poika, josta on nyt kasvanut aikuisen kokoinen lapsi.

Jatkuva kirosanojen ja erilaisten herjausten latelu ei yksistään tee elokuvasta hauskaa. Ensimmäinen Paha pukki -elokuva oli sekin juoneltaan yksinkertainen, mutta siinä oli hyvät roolihahmot, hienot näyttelijät ja muuten onnistunut käsikirjoitus. Jatko-osassa yksinkertainen juoni on säilynyt, mutta mitään uutta ei ole keksitty.

Ohjaaja Mark Watersilla on takanaan yksi täysosuma, Mean Girls (2004), mutta hänen viimeiset elokuvansa ovat olleet järjestään visuaalisesti mitäänsanomattomia ja kokonaisuutenakin korkeintaan keskinkertaisuuksia. Paha pukki 2 ei liene sitäkään, mutta hienot näyttelijät pelastavat sen täydelliseltä katastrofilta.

tahtitahti

 
s

Elokuvaa ei julkaista Suomessa DVD- tai Blu-ray-tallenteina. Se on vuokrattavissa SF Anytime -suoratoistopalvelusta (HD, stereoäänet).

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat