theonesbelowdvd

THE ONES BELOW
Iso-Britannia 2015

Ohjaus: David Farr
Käsikirjoitus: David Farr
Tuotanto: Nikki Parrott
Pääosissa: Clémence Poésy, David Morrissey, Stephen Campbell Moore, Laura Birn

1 tunti 23 minuuttia

theonesbelow1
Laura Birn Theresana.

Debyyttiohjaaja David Farrin elokuvassa The Ones Below – alakertalaiset suomalaisnäyttelijä Laura Birn tekee ensimmäisen suuren roolinsa ulkomaisessa elokuvassa. Rooli on kuin hänelle räätälöity: Birn nähdään Theresana, suomalaissyntyisenä maailmanmatkaajana, joka on tällä kertaa päätynyt aviomiehensä Jonin (David Morrissey) kanssa Englantiin.

Kate (Clémence Poésy) ja hänen miehensä Justin (Stephen Campbell Moore) saavat kaksikerroksisen kotitalonsa alakertaan naapureikseen Theresan ja Jonin. Kumpikin pariskunta odottaa ensimmäistä lastaan. Kun hieman erikoiset ja omalaatuiset alakertalaiset käyvät yläkertalaisten luona kylässä, viiniä maistellut Theresa kompuroi portaissa ja saa keskenmenon. Alkaa piinaavan kiusallinen mykkäkoulu, joka päättyy Theresan ja Jonin lähtöön ulkomaille. Heidän palatessaan kaikki on unohdettu, mutta alakertalaiset vaikuttavat Katen mielestä olevan liiankin kiinnostuneita heidän Billy-vauvastaan.

theonesbelow2
Laura Birn Theresana.

Ohjaaja-käsikirjoittaja näyttää tuntevan psykologisen trillerin klassikot ja on itsekin lupaava ohjaaja, mutta käsikirjoitus jättää huomattavasti toivomisen varaa jännityksen rakentamisessa ja sen ylläpitämisessä sekä yllätyksellisyydessä. Yksinkertainen idea on liian yksinkertainen ja loppuunkaluttu. Kuitenkin alkuasetelma on hyvä ja katsoja voitetaan helposti pääparin puolelle kuvaamalla näiden täydellisen normaalia elämää, jonka vastapainoksi tulee mystiseltä vaikuttava, pahaenteinen pariskunta.

Koko pääosanelikko tekee hyvää työtä, joskin naisilla on huomattavasti paremmat roolihahmot kuin miesnäyttelijöillä. Morrisseynkin tehtäväksi jää pitkälti näytellä yhden ilmeen miestä, joka ei paljon puhu tai muutenkaan tee mitään kiinnostavaa.

Komeasti unenomaisissa sävyissä kuvattu elokuva etenee hyvin tuttuja ja odotettavia polkuja pitkin. Katsoja on jatkuvasti tapahtumien edellä, ja siitä syystä elokuvan yllättäväksi ja järkyttäväksi tarkoitettu loppu tuntuu lähinnä typerältä. Hyvät roolisuoritukset ja näyttävä visuaalinen ilme pelastavat paljon.

tahtitahtitahti3

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: Snapper Films, 2017
  Tekstitys: Suomi
  Ääni: Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

12

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat