certainwomendvd

CERTAIN WOMEN
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Kelly Reichardt
Käsikirjoitus: Kelly Reichardt
Tuotanto: Neil Kopp, Vincent Savino, Anish Savjani
Pääosissa: Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams

1 tunti 42 minuuttia

Suomessa parhaiten Meek Cutoff – kadonnut vankkurikaraavani -elokuvastaan tunnetun Kelly Reichardtin seitsemäs pitkä elokuva Certain Women on ohjaajan edellisten teosten kaltainen naisvoittoinen ja pienimuotoinen filmi.

Maile Meloyn kolmeen novelliin pohjautuva elokuva kertoo aidoista, onnettomista ihmisistä. Yksi on nuori lesbo intiaani (Lily Gladstone), joka rakastuu nuoreen heteroon lakinaiseen (Kristen Stewart). Kokenut lakinainen (Laura Dern) puolestaan joutuu kertomaan ikäviä totuuksia vakuutuskorvausten kanssa hätäilleelle asiakkaalleen (Jared Harris), josta on tullut epätoivoinen mies. Tarinan neljäs nainen on kuvankaunis Gina (Michelle Williams), joka rakentaa miehensä kanssa omaa taloa perhelleen. Teini-ikäisen tytön äidiksi liian nuorelta vaikuttava Gina tuntee itsensä perheessään ulkopuolelle jätetyksi.

Yhdessäkään näissä kolmessa tarinassa ei olisi ollut aineksia täysipainoiseen pitkään elokuvaan, mutta kaikki tarinat ovat kertomisen arvoisia. Niiden muokkaaminen yhdeksi ja samaksi filmiksi osoittautuu toimivaksi ratkaisuksi. Tarinoita yhdistävät päähenkilöiden sukupuoli ja onnettomuus sekä syksyinen kotikaupunki Yhdysvaltain maaseudulla. Miljöö on jo itsessään erittäin elokuvallinen, ja Reichardt on saanut siitä paljon irti. Minimalismia ja realismia suosivan ohjaajan elokuva on kuvattu 16 mm:n filmille, mikä tuo visuaaliseen ilmeeseen rakeisuutta, rehellisyyttä ja aitoutta. Kuvat ovat pitkiä, musiikkia on hyvin vähän ja kerronta välttelee kaikenlaista alleviivausta.

Hyvin roolisuoritusten Certain Women on kaikin puolin pienimuotoinen: sisällöltään, roolihahmojensa kätökseltä kuin karun kauniin toteutuksensa osalta.

tahtitahtitahtitahtitahti2


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony, 2017
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

7

 dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat