thehollarsbd

THE HOLLARS
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: John Krasinski
Käsikirjoitus: Jim Strouse
Tuotanto: John Krasinski, Tom Rice, Allyson Seeger, ym.
Pääosissa: John Krasinski, Sharlto Copley, Anna Kendrick, Richard Jenkins

1 tunti 28 minuuttia

Näyttelijä John Krasinskin toinen elokuvaohjaus on kehutuista independent-elokuvistaan tunnetun Jim Strousen (Lonesome Jim, Grace is Gone, The Winning Season) käsikirjoittama perhedraama elämästä ja kuolemasta ja valintojen merkityksestä. Krasinski näyttelee itse The Hollarsin pääroolin. New Yorkiin muuttanut kolmikymppinen John Hollar käy päivätöissä, mutta unelmoi urasta sarjakuvapiirtäjänä. Se ura ei kuitenkaan ole edennyt minnekään. Suhde rikkaan perheen tyttöön, Rebeccaan (Anna Kendrick), sen sijaan on: pari odottaa lasta, mutta avioliitosta ei ole ollut puhetta.

John on kaikkea muuta kuin onnellinen, eikä tieto hänen äitinsä syövästä auta asiaa. Perheeseensä harvakseltaan yhteydessä ollut John lähtee kotikaupunkiinsa tapaamaan äitiään (Margo Martindale), isäänsä (Richard Jenkins) ja veljeään (Sharlto Copley). Surullisissa merkeissä alkaneesta matkasta tulee antoisa, jonka aikana niin pojat kuin heidän vanhempansa miettivät elämässään tekemiään ratkaisuja.

David Foster Wallacen tarinoihin pohjautuneella Brief Interviews with Hideous Men -komedialla (2009) elokuvaohjaajana debytoinut Krasinski on nyt tehnyt tunnelmaltaan hyvin tyypillisen draamakomedian, joka on laskelmoitu, kaavamainen ja väkinäinen. Se on myös naurettavuuteen saakka ylitunteileva teos, joka yrittää vaikka väkisin luoda kauniita ja mieltä nostattavia hetkiä, vaikka sitten panemalla ihmiset laulamaan kesken kaiken. Kaikki tällaisten kasvutarinoiden kliseet ovat mukana.

Sisällön suhteen parhaiten on onnistuttu äidin syöpätaistelun kuvauksessa, missä on runsaasti inhimillisiä ja – joskin tunteilevia, niin myös – karuja piirteitä. Elokuvan kaikkein yliampuvimmat kohtaukset poislukien The Hollars saavuttaa sen päämäärän, mihin sen tekijät vaikuttavat pyrkineenkin: herättämään vähän ajatuksia, mutta ennen kaikkea muistuttamaan perheen ja elämän arvosta.

Aina miellyttävä Krasinski on tehnyt onnistuneen valinnan ottaessaan itsensä oman ohjaustyönsä päärooliin. Samoin hän on onnistunut muissakin näyttelijävalinnoissa, vaikka varsinkin Jenkinsiä ohjatessaan hän on sortunut sentimentaalisuuteen. Elokuvaa ohjatessaan Krasinski ei ole saanut aikaiseksi mitään omalaatuista: ammattitaitoisesti tehty lopputulos on niin kliininen ja persoonaton, että tuskin Krasinskilla on paljon osuutta elokuvan tekniseen toteutukseen. Kuvauksesta vastaa komediafilmeistä tunnettu Eric Alan Edwards (Paksuna, The Break-Up), joka kolmen Gus Van Santin elokuvan kuvaajana varmasti tietää, minkälainen kuvakerronta korostaa elokuvan indie-henkeä.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI:

Krasinskin ja Martindalen kommenttiraita, paneelihaastattelu sekä pari dokumenttia elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU:

  Julkaisija: Universal Sony, 2017
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (1.85:1)
  Levyjä: 1

s

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat