sausagepartybd

SAUSAGE PARTY
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Käsikirjoitus: Seth Rogen, Evan Goldberg, Kyle Hunter, Ariel Shaffir
Tuotanto: Megan Ellison, Seth Rogen, Evan Goldberg, Conrad Vernon
Äänirooleissa: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader

1 tunti 29 minuuttia

Sausage Party on pössyttelykomedioistaan tunnettujen Seth Rogenin ja Evan Goldbergin kahdeksas yhteinen elokuva käsikirjoittajina. Kaksikon vilpitön asenne huumoriin on tuottanut aiemminkin erittäin hauskoja hetkiä, joita Sausage Partykin on pullollaan. Goldbergin ja Rogenin lisäksi elokuvaa ovat käsikirjoittaneet Kyle Hunter ja Ariel Shaffir; koko nelikko on työskennellyt yhdessä jo pitkään.

Vaikka Sausage Partyn idea on kekseliäs, ei se ole kuitenkaan sellainen, joka itsessään herättäisi suurta arvostusta tai mielenkiintoa. Elokuvassa päivittäistavarakaupan eri tuotteet ovatkin todellisuudessa eläviä olentoja omine käsine, jalkoine ja persoonallisuuksineen. Vastaavanlaisia lähtökohtia on ollut monilla animaatioelokuvilla. Omalaatuisen lopputuloksesta tekee käsikirjoittajanelikon valitsema tapa kertoa tästä aiheesta. Koko perheelle suunnatun komedian sijaan Sausage Partysta on tehty lapsilta kielletty väkivallan ja rivouksien komedia.

Elokuvan päähenkilöinä on kaksi nakkia, Frank (äänenä Seth Rogen) ja Carl (Jonah Hill), sekä yksi hot dog -sämpylä, Brenda (Kristen Wiig). Samalla hyllyllä omissa pakkauksissaan elävät Frank ja Brenda ovat rakastuneet toisiinsa, mutta seksuaalinen kanssakäyminen on saanut odottaa siihen asti, kunnes ”jumalat” vievät heidät pois kaupasta kohti autuutta. Eräänä päivänä asiakas palauttaa kauppaan ostamansa ja avaamansa sinappipurkin, joka kertoo Frankille ja kumppaneille asioiden todellisen laidan. Päivittäistavarakaupan tuotteiden johtohahmot ovat jo pitkään kertoneet uusille tuotteille, että heidät ostava asiakas on ”jumala”, joka vie heidät ulos kaupasta ”taivaaseen”. Sinappipurkki tietää, mistä todella on kyse. Frankin ja monen muun silmät avautuvat: he lähtevät selvittämään asiaa, mutta eivät arvaakaan, minkälaisia kauheuksia joutuvat kohtaamaan.

Sausage Party on tuotettu alle kymmenesosalla siitä summasta, minkä esimerkiksi Disney ja Pixar käyttävät yhden animaatioelokuvan tuottamiseen. Silti Sausage Paryn tekijöiden työnjälki ei kalpene muiden tietokoneella toteutettujen animaatioelokuvien rinnalla.

Sausage Partyssa on sen nimeä ja päähenkilöitä myöten mukana sitä alapääosaston huumoria, jota Rogen ja kumppanit ovat kaikissa elokuvissaan viljelleet. He kuitenkin tekevät sen hyvin, eivätkä yksistään luota seksiä, eritteitä ja päihteitä käsitteleviin vitseihin, vaan ymmärtävät myös juonen, tilanteiden ja miellyttävien päähenkilöiden tärkeyden. Sausage Party saattaa hyvinkin olla viime vuoden hauskin elokuva.

tahtitahtitahtitahtitahti

 
LISÄMATERIAALI:

Pieleen menneitä ottoja ja useita lyhyitä dokumentteja ym.


BLU-RAY-JULKAISU:

  Julkaisija: Universal Sony
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (1.85:1)
  Levyjä: 1

12

blu ray dvd

Ensi-illat

Perjantai 22.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat