bridgetjonessbabybd

BRIDGET JONES’S BABY
Irlanti / Iso-Britannia / Ranska / Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Sharon Maguire
Käsikirjoitus: Helen Fielding, Dan Mazer, Emma Thompson
Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward
Pääosissa: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey

2 tuntia 2 minuuttia

Helen Fieldingin romaanissaan luoman Bridget Jonesin, vajaan kolmikymppisen brittiläisen sinkkunaisen, rakkauselämän kuvaus valkokankaalla saapuu päätöökseensä viidentoista vuoden jälkeen. Paljon on vettä virrannut Sharon Maguiren ohjaaman Bridget Jones – elämäni sinkkuna -hitin (2001) valmistumisen jälkeen.

Kolmannessa ja toivottavasti viimeisessä Bridget Jones -elokuvassa nimihahmo on jälleen päätynyt sinkuksi. Yli nelikymppinen Bridget (Renée Zellweger) työskentelee nyt television uutisohjelman tuottajana. Danielin yllättävään poismenoon kevyesti suhtautuva Bridget lähtee uutisankkuriystävänsä (Sally Phillips) kanssa viettämään railakasta viikonloppua. Bridget päätyykin viettämään yhden yön komean Jackin (Patrick Dempsey) kanssa. Pian tämän jälkeen Bridget törmää pitkästä aikaa Markiin (Colin Firth), joka on eroamaisillaan vaimostaan. Tästäkin seuraa yhden yön juttu. Kahden irtosuhteen jälkeen Bridget huomaa olevansa raskaana, mutta ei tiedä, kumpi miehistä on lapsen isä.

Fieldingin, Andrew Daviesin ja Richard Curtisin käsikirjoittama Bridget Jones – elämäni sinkkuna on modernin romanttisen komedian kärkiteoksia. Saman käsikirjoittajakolmikon kynäilemä Bridget Jones: Elämä jatkuu (2004) puolestaan on harvinaisen hyvä jatko-osa tässä lajityypissä. Nyt, kun Fielding on laatinut käsikirjoituksen yhdessä Dan Mazerin ja Emma Thompsonin kanssa ilman Daviesia ja Curtisia, ei lopputuloksessa ole hurraamista. Bridget Jones’s Babyn juoni on yksinkertaisesti tylsä, käsikirjoituksessa ei ole ensimmäistäkään nokkelaa tai oivaltavaa hetkeä, mutta kaikki lajityyppinsä kliseet se kyllä kierrättää.

Sharon Maguire on palannut kolmannen osan ohjaajaksi jätettyään ensimmäisen jatko-osan väliin. Alkuperäisen ohjaajan paluukaan ei auta, kun aika on ajanut näistä roolihahmoista ohi ja käsikirjoitus on surkea. Myös Zellwegerin roolisuoritus on kuin varjo hänen aiemmista esiintymisistään samana hahmona. Visuaaliselta anniltaan elokuva on mitäänsanomaton.

tahtitahtitahti2tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Vaihtoehtoinen loppu, poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia, pieleen menneitä ottoja sekä dokumentti elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Universal Sony
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

7

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat