suuripuhallus2bd

NOW YOU SEE ME 2
Yhdysvallat / Kiina / Iso-Britannia / Kanada 2016

Ohjaus: Jon M. Chu
Käsikirjoitus: Ed Solomon
Tuotanto: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Bobby Cohen
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson

2 tuntia 9 minuuttia

Louis Leterrierin ohjaama Suuri puhallus (2013) oli yllättävän suuri yleisömenestys maailmalla ja sai Suomessakin yli 100 000 katsojaa. Vajaa kolme vuotta myöhemmin valmistunut jatko-osa toistaa ensimmäisen osan kaavaa uskollisesti eikä ole lainkaan sitä järkeenkäyvämpi elokuva.

Ensimmäisen osan käsikirjoitustyöhön osallistunut Ed Solomon on nyt yksin laatinut jatko-osan käsikirjoituksen. Jatko-osa alkaa muutamien kuukausin päästä siitä, mihin edellinen päättyi. FBI-agentti Dylanin (Mark Ruffalo) taikuri-isän kuolemaan osallinen Thaddeus (Morgan Freeman) istuu telkien takana kostoa vannoen ja ryöstelevän Horsemen-taikuriryhmän jäsenet elävät hiljaiseloa. Merritt (Woody Harrelson), Atlas (Jesse Eisenberg) ja Jack (Dave Franco) saavat nyt uuden jäsenen kauniista ja itsevarmasta Lulasta (Lizzy Caplan). Tehtävänä on ryöstää piirilevy Kiinassa asuvalle sekopäälle (Daniel Radcliffe).

Tälläkin kertaa pääosassa on neljä taikuria, jotka ovat maailmankuuluja ja heidän hienoimmat taikatemppunsa silkkaa elokuvan taikaa, visuaalisia tehosteita, mutta joiden toteutustapaa yritetään katsojalle selittää ikään kuin näin voisi oikeastikin tehdä. Toisekseen ensimmäisen osan tapaan elokuvassa on yllättäviä ja jännittäviä juonenkäänteitä, jotka lähes aina ovatkin vain silmälumetta. Taas tapahtuneen jälkeen selitetään, miten kaikki tehtiin – sen sijaan, että katsoja voisi itse poimia johtolankoja ja keksiä jotakin itsekin.

Ohjaaja on vaihtunut toimintaelokuviin erikoistuneesta ranskalaisesta aasialaistaustaiseen sekatyömieheen, joka on onnistuneesti toistanut edeltäjänsä tyyliä. Ohjaaja Jon M. Chun filmografia on erikoinen, mutta kiinnostava: Step Up -tanssielokuvasarjan toinen ja kolmas osa, kaksi dokumenttielokuvaa Justin Bieberistä, pystyynhaukuttu nuorisoelokuva sekä niiden vastapainoksi kaksi isoa toimintaelokuvan jatko-osaa, G.I. Joe: Kosto (2013) ja nyt Suuri puhallus 2. Chun kyky hyppiä täysin toisistaan poikkeavasta lajityypistä (ja elokuvasarjasta) on toistaiseksi – ikävä kyllä – ollut kiinnostavampaa seurattavaa kuin hänen elokuvansa.

Chu on onnistunut pitämään elokuvan erittäin nopeatempoisena, mutta mainittujen käsikirjoituksellisten ratkaisujensa takia se tuntuu silti auttamattoman ylipitkältä. Katsojan mielenkiintoa pitävät yllä myös korkeat tuotantoarvot ja erittäin nimekäs, värikäs näyttelijäkaarti (mukana on myös ensimmäisessä osassa nähty Michael Caine).

tahtitahtitahti2tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Nordisk Film
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

12

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat