maggiesplanbd

MAGGIE’S PLAN
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Rebecca Miller
Käsikirjoitus: Rebecca Miller
Tuotanto: Rebecca Miller, Rachael Horovitz, Damon Cardasis
Pääosissa: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Bill Hader

1 tunti 39 minuuttia

Pienen budjetin ja pienen yleisön draamaelokuvien ohjaaja-käsikirjoittaja Rebecca Millerin viides elokuva Maggie’s Plan on kertomus kolmikymppisestä Maggiesta (Greta Gerwig), joka on päättänyt hankkia lapsen. Parhaan ystävänsä, opiskeluaikaisen seurustelukumppaninsa Tonyn (Bill Hader) päinvastaisista neuvoista huolimatta Maggie on pyytänyt typerää opiskeluaikaista tuttavaansa, Guyta (Travis Fimmel), luovuttamaan spermaansa. Samaan aikaan Maggie tutustuu samassa koulussa runoutta opettavaan Johniin (Ethan Hawke), ukkomieheen, johon hän pian rakastuu. Tunne on molemminpuolinen, vaikka Johnilla onkin järkiavioliitto kiireisen tanskalaisen kirjailijan (Julianne Moore) kanssa ja kaksi lasta.

Maggie on päättänyt saada lapsen omasta tahdostaan – ei siksi, että yhteiskunnan paineet näyttäisivät vaikuttavan häneen. Hyvin yksinään pärjäävä nuori nainen heittäytyy tuhoon tuomittuun suhteeseen, joka saattaa lopulta sittenkin päättyä kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Ainakin pari viimeistä Millerin elokuvaa ovat erittäin dialogipainotteisia ja roolihahmovetoisia. Juonella saati elokuvallisella, visuaalisella toteutuksella ei ole niin suurta merkitystä. Pääosassa ovat teksti ja näyttelijät; se ei sinällään ole yllätys, kun Miller on itsekin kirjailija ja onhan Maggie’s Planin kolmesta päähenkilöstä kaksi kirjailijoita. Maggie’s Plan ei ole elokuva elämästä ilman tylsiä kohtia, mutta siinäkin on paljon hyviä hetkiä.

Elokuvan päänäyttelijät ovat kaikki hyviä, varsinkin Hawke, kun taas Moore vääntää erikoista muka tanskalaista aksenttia ja Gerwig puolestaan näyttelee sitä samaa roolihahmoa kuin kaikissa aiemmissakin elokuvissaan.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ohjaajan kommenttiraita, Sundance-filmifestivaalien kyselytuokio, pieleen menneitä ottoja ja dokumentti elokuvan teosta.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Universal Sony
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (1.85:1)
  Levyjä: 1

7

blu raydvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat