theadderalldiariesdvd

THE ADDERALL DIARIES
Yhdysvallat 2015

Ohjaus: Pamela Romanowski
Käsikirjoitus: Pamela Romanowski
Tuotanto: Vince Jolivette, James Franco, Marni Zelnick, ym.
Pääosissa: James Franco, Ed Harris, Amber Heard

1 tunti 23 minuuttia

Kirjailija Stephen Elliottin muistelmateokseen pohjautuva The Adderall Diaries on ohjaaja-käsikirjoittaja Pamela Romanowskin esikoispitkä, joka syystä tai toisesta pääsee Suomessakin DVD-levitykseen aikana, jolloin hyvätkään elokuvat eivät kelpaa täkäläiseen tallennelevitykseen.

Halvalla, mutta teknisesti pätevästi toteutettu elokuva kertoo kirjailija Stephenistä (James Franco), joka elää uransa kukoistuskautta: kirjat myyvät, rahaa tulee ja naisia riittää mitä erikoisempiin eroottisiin leikkeihin. Stephenin elämä tulee käännekohtaansa hänen isänsä (Ed Harris) ilmestyttyä erääseen Stephenin lukutilaisuuksista. Stephen on kirjoissaan väittänyt isänsä kuolleen, joten isäukon ilmestyminen julkisuuteen panee pojan sopimukset katkolle.

Stephen tutustuu arvostetun päivälehden toimittajaan (Amber Heard) ja kiinnostuu IT-miljonääri Hans Reiserin (Christian Slater) murhaoikeudenkäynnistä. Hieman poukkoileva elokuva keskittyy ennen kaikkea kuvaamaan Stephenin henkistä kamppailua isäänsä ja omia muistojaan vastaan: mitkä hänen ikävistä muistoista lopulta ovatkaan totta?

Franco on tuttuun tapaansa poissaolevan oloinen, Heard on kaikkea muuta kuin uskottava journalistina ja Slater niin yksiulotteisessa roolissa, ettei siitä ole juurikaan iloa. Metodinäyttelijä Ed Harris tekee hänelle tyypillisesti hyvän roolisuorituksen.

Sinänsä hyvä idea heitetään hukkaan sekavalla kerronnalla ja väärillä näyttelijävalinnoilla. Lisäksi elokuvaan on näytetty haettavan vaikka väkisesti laadukkaan riippumattoman elokuvan tuntua, jollainen syntyy kyllä aivan toisenlaisista lähtökohdista.

tahtitahtitahti2tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: Universal Sony
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

16

dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat