badmomsbd

BAD MOMS
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Jon Lucas, Scott Moore
Käsikirjoitus: Jon Lucas, Scott Moore
Tuotanto: Suzanne Todd, Bill Block
Pääosissa: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn

1 tunti 40 minuuttia

Parhaiten Kauhean kankkusen (2009) käsikirjoittajina tunnettujen Jon Lucasin ja Scott Mooren toinen oma ohjaustyö jatkaa tekijöidensä aiemmalla linjalla, vaikka päähenkilöt ovatkin vaihtuneet miehistä naisista.

Bad Moms on kertomus Amysta (Mila Kunis), kolmikymppisestä äidistä, joka on pyhittänyt koko elämänsä kahden lapsensa hyvinvoinnin edistämiseen. Onneton avioliitto on sivuseikka, kunhan sekä perheen poika että tyttö saavat parhaat mahdolliset eväät ja mahdollisuudet kaikkeen ilman, että heidän täytyy itse tehdä yhtään mitään. Lasten- ja taloudenhoidon ohella Amy käy myös työssä, josta ilmeisesti ei kuitenkaan erityisen paljon makseta. Lapsen tasolle jäänyt aviomies (David Walton) on tuonut perheelle sen verran rahaa, että heillä on varaa asua periamerikkalaista unelmaa edustavassa ylisuuressa omakotitalossa, ylläpitää paria autoa, paria lasta ja yhtä koiraa.

Eräänä päivänä Amylta menee kuppi nurin ja hän ymmärtää, että asiat voi tehdä toisellakin tavalla. Sekoileva aviomies saa häädön, lapset saavat alkaa itsekin tehdä jotakin ja Amy ottaa aiempaa rennommin. Koulussa vanhempainillassa pätevä Gwendolyn (Christina Applegate) ottaa Amyn silmätikukseen ja tekee kaikkensa tuhotakseen tämän lasten elämän. Amy lyöttäytyy yhteen nyrkin ja hellan välissä elävän monen lapsen äidin (Kristen Bell) ja seksuaalisesti leväperäisen yksinhuoltajaäidin (Kathryn Hahn).

Lucasilla ja Moorella on hallussa nykypäivän yhdysvaltalaisen komedian rakenne, jota he käyttävät hyväkseen kuten käytännössä kaikki muutkin nykypäivän tekijät. Se tarkoittaa sitä, että pitkästä ilosta seuraa itku ja itkua seuraa vielä suurempi ilo. Bad Moms etenee tuttuja reittejä pitkin tuttujen roolihahmojen (voimakastahtoinen, alistuksesta nouseva sankari ja tämän kaksi ystävää, toinen hissukka ja toinen alapääjuttuja viljelevä nymfomaani) seurassa. Jim Denaultin (Boys Don't Cry, Maria Full of Grace) kuvausjälki on pätevää, mutta ohjaajien kuvakerronta on niin yksinkertaista ja komediallisuuden kannalta varman päälle pelattua, ettei Denaultin ole liiemmin tarvinnut luovuutta käyttää.

Jokainen varmaan osaa kuvitella, minkälainen Bad Moms -niminen filmi tulee olemaan niin huumorinsa laadulta kuin merkittävyydeltäänkin: halpoja, toisinaan ihan hauskojakin, mutta yhdentekeviä vitsejä kohtalaisen viihdyttävänä kokonaisuutena. Siinä mielessä Bad Moms on onnistunut: se vastaa nimensä antamaa ennakkovaikutelmaa.

tahtitahtitahti3tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: SF Studios
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

12

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat