kirottu2bd

THE CONJURING 2
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: James Wan
Käsikirjoitus: James Wan, Chad Hayes, Carey W. Hayes, David Leslie Johnson
Tuotanto: James Wan, Peter Safran, Rob Cowan
Pääosissa: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor

2 tuntia 13 minuuttia

James Wanin Kirottu (2013) oli maailmanlaajuinen suurmenestys – kauhuelokuvaksi. Se oli myös onnistunut teos, yhdistelmä perinteistä ja modernia kauhuelokuvantekoa. Jatko-osa sen sijaan on lähempänä ohjaajan Riivattu-elokuvia (2010, 2013) kuin edeltäjäänsä.

Kirottu 2 on häpeilemätöntä ensimmäisen osan toistoa, joskin sen tapahtumat sijoittuvat nyt Lontooseen Yhdysvaltojen sijaan. Yliluonnollisia tapauksia tutkivat Ed ja Lorraine Warren (Patrick Wilson ja Vera Farmiga) ovat edellisen elokuvan tapahtumien seurauksena päätyneet julkisuuteen ja saaneet osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Tällä kertaa he saavat tutkittavakseen läheltä heidän omaakin perhettään liipaisevan tapauksen. Tuikitavallinen brittiläisperhe on saanut kotiinsa pahatahtoisen demonin, joka puhuu perheen vanhimman tyttären välityksellä. Warrenin pariskunta saapuu paikalle selvittämään tilannetta, mutta huomaavat perheen tarinan olevan vailla todisteita.

Vuoteen 1976 sijoittuva elokuva on visuaalisesti tyylikäs, tummasävyinen ja kolkko. Ohjaaja Wanin kädenjälki näkyy selvästi nytkin, vaikka hänellä on ensimmäistä kertaa kuvaajanaan erittäin kokenut Don Burgess (Forrest Gump, Cast Away, Spider-Man). Sen sijaan tarinankerronnan suhteen Kirottu 2 on yhtä epätasainen kuin ohjaajan useammat aiemmatkin teokset: roolihahmot esitellään rauhassa, tunnelmanluontiin panostetaan ja sitten kuitenkin aletaan viljellä halpoja säikäytyksiä, jotka tietenkin saavat katsojan säpsähtämään, mutta joilla ei sinällään ole mitään tekemistä kauhun, tunnelman tai jännityksen kanssa. Mysteeri tapahtumien ympärillä on melko yhdentekevä,  ja niinpä kaikki painoarvo onkin annettu näille kolmelle osa-alueelle: kauhulle, tunnelmalle ja jännitykselle.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Dokumentit elokuvan teosta ja todellisista tapahtumista elokuvan tarinan taustalla, poistettuja kohtauksia, ym.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Warner Bros.
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: Dolby Atmos
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

16

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat