bloodfatherbd

BLOOD FATHER
Ranska 2016

Ohjaus: Jean-François Richet
Käsikirjoitus: Peter Craig, Andrea Berloff
Tuotanto: Chris Briggs, Peter Craig, Pascal Caucheteux, ym.
Pääosissa: Mel Gibson, Erin Moriarty, Diego Luna

1 tunti 27 minuuttia

60-vuotias Mel Gibson on nähty viimeisen kymmenen vuoden aikana vain kuudessa elokuvassa, joista viisi on toimintaelokuvia. Nyt Gibson on kuitenkin tekemässä paluuta Blood Fatherilla, ohjaamallaan Hacksaw Ridgellä sekä ensi vuonna valmistuvalla The Professor and the Madman -elokuvalla, jossa Gibson vain näyttelee.

Peter Craigin romaaniin pohjautuva Blood Father on hyvin suoraviivainen toimintaelokuva, jossa Gibsonin näyttelemä entinen ammattilaisrikollinen Link viettelee tylsää ehdonalaista vankeusaikaansa asuntovaunussaan keskellä erämaata. Tatuoijana itsensä elättävä Link on entinen alkoholisti, kaikkeen tympääntynyt mies, joka etsii äitinsä luota karannutta tytärtään, Lydiaa (Erin Moriarty). 17-vuotias Lydia on päätynyt vaaralliseen seuraan huumekauppias Jonahin (Diego Luna) tyttöystäväksi. Eräs Jonahin keikoista menee pieleen, Lydia ampuu Jonahia itsepuolustuksena ja lähtee pakomatkalle. Hän soittaa apuun isänsä, joka saa huomata, ettei järkipuhe tehoa Jonahin kaltaisiin köyhän miehen arpinaamoihin, vaan Linkin on tartuttava vielä kerran aseisiin.

Yhdysvalloissa kuvattu, mutta täysin ranskalaisena tuotantona toteutettu Blood Father on kyllä viihdyttävä ja parhaimmillaan hyvinkin mukaansa tempaava, mutta kaikesta ylimääräisestä riisuttu käsikirjoitus olisi vaatinut vahvempaa ohjaajaa. Jean-François Richet (Hyökkäys poliisiasemalle 13 -uudelleenfilmatisointi, kaksiosainen Mesrine-gangsterielokuvasarja) osaa kyllä tehdä toiminta- ja jännityselokuvia, mutta Blood Fatherin materiaali ei tunnu hänelle sopivan – eikä sovi Moriartykaan rooliinsa. Blood Fatherista puuttuu sellainen tunnelma ja vauhti, joka pitäisi sen elossa ja hektisenä. Elokuvan ehdottomasti parhainta antia on karismaattisen Mel Gibsonin roolisuoritus.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Scanbox Entertainment / Mis.Label
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

16

blu ray dvd

Ensi-illat

Keskiviikko 27.10.

A

Perjantai 29.10.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat