whatwedointheshadowsdvd

WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Uusi-Seelanti / Yhdysvallat 2014

Ohjaus: Jemaine Clement, Taika Waititi
Käsikirjoitus: Jemaine Clement, Taika Waititi
Tuotanto: Taika Waititi, Chelsea Winstanley, Emanuel Michael
Pääosissa: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonny Brugh

1 tunti 26 minuuttia

Uusiseelantilaiset elokuvat, elleivät sitten ole Peter Jacksonin käsialaa, eivät erityisen usein päädy Suomen markkinoille, mutta onneksi What We Do in the Shadows on rantautunut myös tänne. Jemaine Clementin ja Taika Waititin ohjaama ja käsikirjoittama kauhukomedia on hauska ja ilahduttava poikkeus lajityypissään.

Clement ja Waititi tunnettaneen Suomessa parhaiten Eagle vs Shark -komediasta (2007), jonka Waititi ohjasi Clementin näytellessä pääosaa. Clementin ohjaajaura on rajoittunut televisioon ja What We Do in the Shadowsin pohjana olleeseen lyhytelokuvaan, kun tas Waititi on ohjannut kotimaassaan useammankin hittikomedian.

Tällä kertaa Waititi ja Clement näyttelevät Viagoa ja Vladislavia, kahta vampyyria, jotka asuvat likaisessa talonrähjässä yhdessä Deaconin (Jonny Brugh) heidät vampyyreiksi muuttaneen Petyrin (Ben Fransham) kanssa. Viago on mannereurooppalainen 1700-luvun dandy, joka itkee 1900-luvun alussa kadottamansa morsiamen perään, huolehtii vampyyriystävistään ja siinä ohessa pukeutuu melko värikkäästi. Vladislav puolestaan on 1500-luvulla vampyyriksi muuttunut Vlad Tökkääjä. Petyr on 8 000 vuotta vanha ja ulkonäöltään muistuttaa Nosferatua, ei mitään kiiltokuvapoikaa.

What We Do in the Shadows seuraa näiden neljän mukavan, mutta ihmisiä ruoaksi tappavien vampyyrien elämää mukadokumentin tyyliin. Onneksi se ei kuitenkaan tarkoita tutisevaa kuvausta ja huonoa valaistusta, vaan sitä, että pieni kuvausryhmä on välillä osana tapahtumia, mutta pääosin kuvausryhmän läsnäoloa ei korosteta. Tämä toteutustyyli mahdollistaa kuitenkin sen, että päähenkilöt saavat puhua kameralle ja suoraan yleisölle, kertoa tarinoita elämästään, haaveistaan ja entisistä heiloistaan – kaiken muun toiminnan (ja sitä kyllä riittää) ohella.

Clementin ja Waititin elokuvassa on loistava, iloinen tunnelma ja tragediaakin käsitellään ihailtavan kevyesti. Elokuvan huumori on lapsellista, toisinaan viatontakin ja useimmiten oivaltavaa ja kekseliästä. 

tahtitahtitahtitahtitahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: VLMedia / Night Visions Distribution
  Tekstitys: Suomi, ruotsi
  Ääni: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0
  Kuva: 16:9 (1.85:1)
  Levyjä: 1

16

dvd

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja