paddington

PADDINGTON
Iso-Britannia / Ranska 2014

Ohjaus: Paul King
Käsikirjoitus: Paul King, Hamish McColl
Tuotanto: David Heyman
Pääosissa: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Nicole Kidman

1 tunti 35 minuuttia

Michael Bondin, 89, luoma Karhuherra Paddington on vuosikymmenten varrella seikkailut kirjoissa ja televisiossa, mutta valkokankaalla tämä englantia puhuva kohtelias pieni karhu nähtiin ensimmäisen kerran vasta hiljattain. Ehkä siihen on osasyynä se kuuluisa aihepula, joka on vaivannut elokuvateollisuutta viimeiset 60 vuotta, mutta Paddington-elokuva on niin kaavamaisesti tehty ja kliseistä muovailtu lastenelokuva, ettei siitä voi olla pitämättä.

Varmasti monin paikoin aikuisia enemmän kuin lapsia huvittavassa elokuvassa käydään nopeasti läpi Paddingtonin (äänenä Ben Whishaw) tausta. Tämä harvinaislaatuinen karhu asuu Perussa lajitovereidensa kanssa, saa vieraakseen englantilaisen tutkimusmatkailijan, joka karhujen ampumisen sijaan ystävystyy niiden kanssa, huomaa heidän älykkyytensä ja tulee puoleksi vahingossa opettaneeksi nämä puhumaan englantia ja nauttimaan ihmisten keksinnöistä. Vuosikymmeniä myöhemmin saarelle iskee myrsky, jota pakoon Paddingtonin kasvattivanhemmat tämän lähettävät. Lontoossa pitäisi kuulemma olla samanlaisia ihmisiä kuin sota-aikaan, jotka huolehtivat muistakin kuin itsestään, mutta eipä sieltä sellaisia löydy. Paddington päätyy kuitenkin asumaan Brownin perheen luo. Isä (Hugh Bonneville) ei ole uudesta asukkaasta ollenkaan innostunut, vaan yrittää parhaansa mukaan löytää tuon tutkimusmatkailijan, joka ehkä pitäisi karhusta huolta. Äiti (Sally Hawkins) ja lapset sen sijaan ovat innoissaan karhuherrasta.

Paddingtonin juoni on hyvin tutunlainen ja täysin yllätyksetön, tunteelliset hetket ovat sentimentaalisia vaikka väkisin ja sama pätee hauskoihin hetkiin. Se on kaavamainen ja laskelmoitu, mutta tekijöillä on kuitenkin ollut sen verran sydäntä mukana työssään, että lopputulos on hauska, viihdyttävä ja saa katsojan hyvälle tuulelle. Hatunnoston ohjaaja Paul King ja eritoten tuottaja ansaitsevat siitä, että he ovat tehneet filmin live actionina animaation sijaan.

tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: SF Film
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

7

dvd blu ray

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja