Bernie (2011) [Blu-ray]

BERNIE
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: Richard Linklater
Käsikirjoitus: Richard Linklater, Skip Hollandsworth
Tuotanto: Matt Williams, Liz Glotzer, ym.
Pääosissa: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey

1 tunti 39 minuuttia


Richard Linklaterin
ohjaama ja Skip Hollandsworthin kanssa käsikirjoittama Bernie on tositapahtumiin perustuva musta komedia teksasilaisesta pikkukaupungista ja sen Bernie-nimisestä asukkaasta (Jack Black), josta kaikki pitävät. Bernie on hautaustoimiston myyntitykki, todennäköisesti homoseksuaali, joka ehkä osittain tästä syystä viihtyy erityisen hyvin hiljattain leskeytyneiden vanhojen rouvien kanssa. Eräs näistä rouvista (Shirley MacLaine) on kaupungin rikkain asukas, jota kaikki vihaavat. Bernie ja leskirouva ystävystyvät, mutta pian naisesta tulee niin omistavainen, että Bernie joutuu tilapäisen mielenhäiriön valtaan ja tappaa naisen. Seuraavat kuukaudet hän yrittää uskotella ihmisille naisen olevan yhä elossa, mutta totuus tulee lopulta paljastumaan.

Bernien kohtalo tulee selväksi jo elokuvan alkuminuuteilla; hänen tekonsa ja sen seuraukset. Sen sijaan, että Linklaterin elokuva olisi rakennettu kuin normaali elokuva, menee sen kestosta valtaosa kyläläisten haastatteluiden kuvaamiseen. Vaikka haastattelutkin ovat tietysti fiktiota, menee itse tarinan kertomiseen näyttelijöiden kautta vain pieni osa elokuvasta ja parhaimmillaankin nämä kohtaukset kestävät vain muutaman minuutin. Niinpä Bernie jääkin elokuvaksi, jossa olisi ollut aineksia vaikka kuinka hienoon mustaan komediaan, mutta jonka toteutustapa on pilannut.

Parhaimmillaan Coenin veljesten komedioita muistuttavassa Berniessä nähdään Blackin ja MacLainen lisäksi vielä yksi nimekäs näyttelijä, romanttisista komedioista tuttu Matthew McConaughey, joka on tällä kertaa päässyt näyttelemään itseään täynnä olevaa syyttäjää.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

BLU-RAY-JULKAISU

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: Suomi, norja, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).