Where the Buffalo Roam (1980)

WHERE THE BUFFALO ROAM
Yhdysvallat 1980

Ohjaus: Art Linson
Käsikirjoitus: John Kaye
Tuotanto: Art Linson
Pääosissa: Bill Murray, Peter Boyle

1 tunti 32 minuuttia

Hyvin värikkään elämän eläneen Hunter S. Thompsonin (1937–2005) teksteistä on tehty kolme filmatisointia, joista Terry Gilliamin Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998) ja Bruce Robinsonin Rommipäiväkirja (2011) ovat kaikkein tunnetuimpia, osittain kiitos elokuvien tähden Johnny Deppin. Ensimmäisenä filmatisointina valmistunut Where the Buffalo Roam oli hyvin heikko menestys, vaikka pääroolia näytellyt Bill Murray oli tehnyt ensimmäisen hittielokuvansa vuotta aiemmin ja samana vuonna hänet nähtiin vielä Caddyshack-menestyskomediassa.

Lahjomattomien ja Heatin kaltaisia menestyselokuvia tuottaneen Art Linsonin esikoisohjauksena valmistunut Where the Buffalo Roam on Murrayn erinomaisen roolisuorituksen kannattelema kertomus journalisti Thompsonista ja hänen ystävästään, asianajaja Lazlosta (Peter Boyle). Elokuva alkaa, kun viinaa, tupakkaa ja muita aineita sekakäyttävä Thompson yrittää pitää kiinni deadlinesta ja kirjoittaa jutun ystävyydestään Lazlon kanssa. Tästä seuraa lähes koko elokuvan kestävä takauma, jonka aikana nähdään jo mainetta saaneen ”gonzo-journalistin” ja hänen omalaatuisen lakimiesystävänsä seikkailuita niin Super Bowlissa, asekauppiaina Meksikossa kuin presidentti Nixonin vaalikampanjan terrorisoijina.

Neil Youngin rautalankamusiikilla kuorrutettu Where the Buffalo Roam on mitä hauskinta viihdettä ja epäilemättä Murrayn parhaimpia elokuvia ja roolisuorituksia. Thompsonia hyvin samaan tapaan Deppin kanssa näyttelevä Murray on Thompsonina hauskempi ja kiinnostavampi kuin nykypäivänä suositumpi kollegansa. Koko elokuvan toimivuus onkin lähes jokaisessa kohtauksessa mukana olevan päänäyttelijän varassa.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Night Visions Distribution / VL-Musiikki (Universal)

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital Stereo

Kuva:
16:9

Levyjä:
1

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).