Heartless (2009)

HEARTLESS
Iso-Britannia 2009

Ohjaus: Philip Ridley
Käsikirjoitus: Philip Ridley
Tuotanto: Pippa Cross, Richard Raymond
Pääosissa: Jim Sturgess, Clémence Poésy, Noel Clarke

1 tunti 48 minuuttia

Heartless on yksi omalaatuisimmista elokuvista, mitä hetkeen on tullut vastaan. Ei siksi, että sen tarina olisi poikkeuksellisen omalaatuinen, mutta niin monitahoisen tarinan kertominen kauhuelokuvan genressä on perin harvinaista. Kyseessä on kauhuelokuvan maailmassa tapahtuva romanttinen draama, sarjamurhaajafilmi ja vigilante-elokuva.

Jim Sturgess on loistava elokuvan pääroolissa nuorena brittimiehenä, joka välttelee ihmisten seuraa, koska häpeää kasvoissaan olevaa valtavaa syntymämerkkiä – eikä ihme, kun kaikki sitä tietysti jatkuvasti tuijottavat. Valokuvausta harrastava Jamie törmää eräänä iltana outoihin naamioituneisiin miehiin, joilta hän onnistuu paeta. Pian nämä samat miehet tappavat hänen äitinsä heittämällä tätä Molotovin cocktaililla. Päättäessään kostaa äitinsä kohtalon, Jamie tapaa itsensä saatanan, jolla on houkutteleva ehdotus Jamielle.

Yhteistä on ohjaaja Philip Ridleyn samanlaisena pysyvä kuvakerronta – kuvakulmien valinta, kuvakoot, ottojen pituudet ja niin edelleen, vaikka siirryttäisiinkin sarjamurhaajamaisesta kohtauksesta romanttiseen käyskentelyyn luonnonhelmassa. Teatteritöitä tehneen Ridleyn edellisestä ohjauksesta oli ehtinyt kulua jo pieni tovi, 14 vuotta.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Atlantic Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (1.77:1)

Levyjä:
1

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).