THE DECOY BRIDE
Iso-Britannia 2011

Ohjaus: Sheree Folkson
Käsikirjoitus: Sally Phillips, Neil Jaworski
Tuotanto: Robert Bernstein, Douglas Rae, ym.
Pääosissa: Kelly Macdonald, David Tennant, Alice Eve

1 tunti 26 minuuttia

Brittiläiset ovat huomanneet, että romanttisten komedioitten ohjaajien ei tarvitse välttämättä olla miehiä. Phyllida Lloydin Mamma Mia! (2008) oli valtava menestys ympäri maailman, Sharon Maguiren Bridget Jones – elämäni sinkkuna (2001) ja Beeban Kidronin Bridget Jones: Elämä jatkuu (2004) molemmat merkittäviä menestyksiä myöskin.

Yksi näistä brittinaisten ohjaamista brittiläisistä romanttisista komedioista on Valemorsian, jonka käsikirjoituksen on osittain laatinut TV-näyttelijä Sally Phillips. Tarinaltaan ja juonenkulultaan filmi on täysin tyypillinen romcom, mutta erinomainen päänäyttelijä pelastaa hyvin paljon. Tuo näyttelijä on Coenin veljesten Menetetty maa -elokuvassa Josh Brolinin hahmon vaimoa näytellyt Kelly Macdonald, jonka tulkitsema Katie palaa takaisin suomenlinnamaiselle kotisaarelleen epäonnistuttuaan kirjailijana.

Saarelle saapuu myös verrattain hyvin esikoistyöllään menestynyt, mutta sittemmin kirjoitusblokkiin joutunut romanttisen hömpän kirjoittaja James (David Tennant) ja tämän tyttöystävä Lara (Alice Eve), joka sattuu olemaan filmitähti. James ja Lara suunnittelevat häitä, mutta ne yritetään pitää salassa paparazzeilta, joten osana tätä suunnitelmaa Katie saadaan houkuteltua valemorsiameksi harhauttamaan eräs sitkeä paparazzi. Luonnollisesti James ja Katie rakastuvat toisiinsa ja saavat toisensa viimeisillä minuuteilla,se ei ole edes juonenpaljastus tällaisten elokuvien tapauksessa.

TV-sarjoja ohjanneen Sheree Folksonin elokuva on rytmiltään ja kuvakompositioiltaan ajoittain hyvinkin televisiomainen, mutta toisinaan se tuo mieleen kymmenen tai parikymmentä vuotta vanhat hyvät brittikomediat. Hugh Grant ei kuitenkaan näyttele pääroolia, vaikka epätasaisen David Tennantin tilalle hänet voisikin helposti kuvitella.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU


Julkaisija:
Atlantic Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja