ONE FOR THE MONEY
Yhdysvallat 2012

Ohjaus: Julie Anne Robinson
Käsikirjoitus: Stacy Sherman, Karen Ray, ym.
Tuotanto: Wendy Finerman, Sidney Kimmel, ym.
Pääosissa: Katherine Heigl, Jason O'Mara

1 tunti 31 minuuttia

Täysin surkean The Last Song -teiniromanssin Nicholas Sparksin romaanista ohjanneen Julie Anne Robinsonin toinen elokuvaohjaus, One for the Money, on esikoiseen verrattuna valtava edistysaskel ohjaajalleen, mutta jälleen yksi huti päänäyttelijä Katherine Heiglille.

Yhteen Janet Evanovichin romaanisarjan osista perustuva One for the Money on eräänlainen muunnelma Andy Tennantin vuoden 2010 pikkuhitistä Exän jäljillä, jossa Gerard Butlerin näyttelemä palkkionmetsästäjä lähtee jäljittämään Jennifer Anistonin näyttelemää ex-puolisoaan. Robinsonin elokuvassa Heiglin tulkitsema Stephanie ottaa rahavaikeuksissaan vastaan työn serkkunsa omistamasta palkkionmetsästysfirmasta, ja ensimmäiseksi kohteekseen hän valitsee teinivuosien ihastuksensa ja vihastuksensa Joen (Jason O'Mara). Ex-poliisi Joe on paennut ollessaan vapaana takuita vastaan, syytettynä murhasta, jota hän ei omien sanojensa mukaan ole tehnyt.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/2012/oneforthemoney1.jpg,images/muut/arvostelut/2012/oneforthemoney1_t.jpg,Julie Anne Robinson: One for the Money;images/muut/arvostelut/2012/oneforthemoney2.jpg,images/muut/arvostelut/2012/oneforthemoney2_t.jpg,Julie Anne Robinson: One for the Money; }

Stephanie löytää Joen helposti, mutta miehen kiinniottaminen tuntuu mahdottomalta. Apunaan hänellä on eräs menestyksekäs palkkionmetsästäjä (Daniel Sunjata) ja perässään Joen lisäksi ammattinyrkkeilijä, raiskaaja ja naisentappaja Benito Ramirez (Gavin-Keith Umeh). Talousvaikeuksissa painiskeleva Stephanie viettää paljon aikaa vanhempiensa ja isoäitinsä (Debbie Reynolds) luona.

Kolmen eri käsikirjoittajan kynäilemä elokuva on malliesimerkki TV-kerronnalla tehdystä elokuvasta. Kohtaukset ovat useimmiten korkeintaan minuutin pituisia, samaan juttuaiheeseen palataan useaan otteeseen elokuvan aikana ja kerronta rönsyilee. Tarpeettomia asioita kuvataan sen sijaan, että olisi yritetty laatia juoneen liittyvää sisältöä sekä toimintakomedialle varsin tärkeitä koomisia ja toiminnallisia jaksoja. Hauska elokuva ei ole kertaakaan, mutta kuitenkin leppoisan viihdyttävä ja ajoittain huvittavakin, joka tekee siitä jälleen yhden keskinkertaisen amerikkalaisen komedian.

One for the Moneyn etuja ovat näyttelijävalinnat ja halu tuoda mukaan myös hieman draamaa, väkivallan muodossa, tietenkin. Heiglin ja O'Maran seurassa viihtyy, kuten myös sivuroolissa nähtävän John Leguizamon, mutta paljonkaan näyteltävää heillä ei ole. Hieman sääliksi käy Heigliä, joka Greyn anatomia -televisiosarjan kautta onnistui pääsemään muutamiin hyviin elokuviinkin (Paksuna, The Ugly Truth), mutta on sittemmin vajonnut Killersin, One for the Moneyn ja New Year's Even tasoisten teosten pariin.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Future Film

Tekstitys:
Suomi, norja, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1